ស៊ុប-មាន់យិនសិន

មុខម្ហូប​ឈ្ងុយឆ្ងាញ់​នេះ​មកពី​ស្រុកកំណើត​មើម​យិន​សិន​នាំឱ្យ​គ្រប់គ្នា​ដែល​បាន​ហូប​សុទ្ធតែ​លាន់មាត់​ថា​ឆ្ងាញ់ ។
ក-គ្រឿងផ្សំ
មាន់​មេ​តូច​ល្មម​មួយ​ក្បាល អង្ករ ¼  ចាន ខ្ទឹមស 10កំពឹស​ខ្ទឹម​ស្លឹក ពុទ្រា​ក្រហម (ពុទ្រា​ដំណាប់​របស់​ចិន) ប៉ុន្មាន​គ្រាប់ មើម​យិន​សិន 1ឬ2 មើម ។
1
ខ-របៀប​ធ្វើ
-ជំហាន​ទី1 : លាង​សំអាត​មាន់​ឱ្យ​ស្អាត​ហើយ​ត្រាំ​ក្នុង​ចាន​ក្រោម​ក្បាល​រ៉ូ​ប៊ី​នេ បើក​ឱ្យ​ទឹក​ហូរ​ស្រោច​ពីលើ ។
-ជំហាន​ទី2 : ត្រាំអង្ករ​ពាក់កណ្តាល​ក្នុង​ទឹក​ប្រមាណ1ម៉ោង
-យិន​សិន​កាត់ចោល​ផ្នែក​ក្បាល​ស្រ​ម៉េ​ម​ស្រ​ម៉ា​ម ខ្ទឹមស បកសំបក​ចោល ។
1-ជំហាន​ទី4 : ញាត់​ចូល​ពោះ​មាន់ អង្ករ​ត្រាំ យិន​សិន ពុទ្រា​ក្រហម ខ្ទឹមស 3-4 កំពឹស ហើយ​ដាក់​មាន់​ចូល​ឆ្នាំង ។
-ជំហាន​ទី5 : ដាក់​ទឹក​ចូល​ឆ្នាំង​ហើយ​រម្ងាស់​ដោយ​ភ្លើង​ខ្លាំង​ប្រមាណ20នាទី ។ ពេល​ទឹក​ពុះ​ត្រូវ​ដួស​ពពុះ​ចេញ​ហើយ​ថែម​ទឹក រម្ងាស់​បន្ត​ប្រមាណ 40នាទី​ថែមទៀត ។
1-ជំហាន​ទី6 : ក្រោយ40នាទី​នោះ ពន្លាត់​ច​ង្រា​ន ហើយ​ដួស​ដាក់​ចាន​បរិភោគបាន​ហើយ ។
1លំអ​បន្ថែម​ដោយ​ខ្ទឹមស យិន​សិន និង​ខ្ទឹម​ស្លឹក អាច​បរិភោគ​លាយ​បាន​ក៏បាន បរិភោគ​តែ​វា​ក៏បាន ។
11