ស៊ុប-មាន់យិនសិន
មុខម្ហូបឈ្ងុយឆ្ងាញ់នេះមកពីស្រុកកំណើតមើមយិនសិននាំឱ្យគ្រប់គ្នាដែលបានហូបសុទ្ធតែលាន់មាត់ថាឆ្ងាញ់ ។
ក-គ្រឿងផ្សំ
មាន់មេតូចល្មមមួយក្បាល អង្ករ ¼ ចាន ខ្ទឹមស 10កំពឹសខ្ទឹមស្លឹក ពុទ្រាក្រហម (ពុទ្រាដំណាប់របស់ចិន) ប៉ុន្មានគ្រាប់ មើមយិនសិន 1ឬ2 មើម ។

មាន់មេតូចល្មមមួយក្បាល អង្ករ ¼ ចាន ខ្ទឹមស 10កំពឹសខ្ទឹមស្លឹក ពុទ្រាក្រហម (ពុទ្រាដំណាប់របស់ចិន) ប៉ុន្មានគ្រាប់ មើមយិនសិន 1ឬ2 មើម ។

ខ-របៀបធ្វើ
-ជំហានទី1 : លាងសំអាតមាន់ឱ្យស្អាតហើយត្រាំក្នុងចានក្រោមក្បាលរ៉ូប៊ីនេ បើកឱ្យទឹកហូរស្រោចពីលើ ។
-ជំហានទី2 : ត្រាំអង្ករពាក់កណ្តាលក្នុងទឹកប្រមាណ1ម៉ោង
-យិនសិនកាត់ចោលផ្នែកក្បាលស្រម៉េមស្រម៉ាម ខ្ទឹមស បកសំបកចោល ។
-ជំហានទី4 : ញាត់ចូលពោះមាន់ អង្ករត្រាំ យិនសិន ពុទ្រាក្រហម ខ្ទឹមស 3-4 កំពឹស ហើយដាក់មាន់ចូលឆ្នាំង ។
-ជំហានទី5 : ដាក់ទឹកចូលឆ្នាំងហើយរម្ងាស់ដោយភ្លើងខ្លាំងប្រមាណ20នាទី ។ ពេលទឹកពុះត្រូវដួសពពុះចេញហើយថែមទឹក រម្ងាស់បន្តប្រមាណ 40នាទីថែមទៀត ។
-ជំហានទី6 : ក្រោយ40នាទីនោះ ពន្លាត់ចង្រាន ហើយដួសដាក់ចានបរិភោគបានហើយ ។
លំអបន្ថែមដោយខ្ទឹមស យិនសិន និងខ្ទឹមស្លឹក អាចបរិភោគលាយបានក៏បាន បរិភោគតែវាក៏បាន ។


-ជំហានទី1 : លាងសំអាតមាន់ឱ្យស្អាតហើយត្រាំក្នុងចានក្រោមក្បាលរ៉ូប៊ីនេ បើកឱ្យទឹកហូរស្រោចពីលើ ។
-ជំហានទី2 : ត្រាំអង្ករពាក់កណ្តាលក្នុងទឹកប្រមាណ1ម៉ោង
-យិនសិនកាត់ចោលផ្នែកក្បាលស្រម៉េមស្រម៉ាម ខ្ទឹមស បកសំបកចោល ។

-ជំហានទី5 : ដាក់ទឹកចូលឆ្នាំងហើយរម្ងាស់ដោយភ្លើងខ្លាំងប្រមាណ20នាទី ។ ពេលទឹកពុះត្រូវដួសពពុះចេញហើយថែមទឹក រម្ងាស់បន្តប្រមាណ 40នាទីថែមទៀត ។




Post a Comment