សម្ល-ខត្រី

1

គ្រឿងផ្សំ៖
  • ត្រីរ៉ស់ រឺត្រីឆ្តោរ
  • ស្ករសរឺស្ករត្នោត  អំបិល ម្រេច ទឹក​ត្រី  ខ្ទឹមស
របៀបធ្វើ៖
  • លាងត្រីអោយស្អាត​ កាត់ជាកង់ៗ ​ប្រលាក់អំបិល  រួចផ្អាប់ទុក​រយៈពេល​១ម៉ោង ដើម្បី​អោយខទៅសាច់​ត្រី​រឹង​ល្អ។
  • ដាក់​ឆ្នាំងលើ​ភ្លើង​អោយ​ក្តៅចាក់​ស្ករសរី​ស្ករ​ត្នោតចូលរួចកូរអោយ​ឈ្ងុយនិងឡើង ពណ៌ក្រហមល្អ។
  • ដាក់​ត្រី​ចូល ដាក់​ខ្ទឹម​ចិញ្ច្រាំ ដាក់ម្រេច ចាក់​ទឹក​ត្រី។ រំងាស់​បន្តិច រួចចាក់​ទឹក​ចូល (កុំច្រើនពេក)។ រំងាស់មួយសន្ទុះ ភ្លក់តាមរសជាតិ​ដែល​ចូល​ចិត្ត ទុកជាបានការ។