សម្ល-ម្ជូរព្រលិត

1

គ្រឿងផ្សំ
ត្រីរ៉ស់ កំពិស ព្រលិត ក្រសាំង ទឹកត្រី អំបិល ស្ករ ម្សៅស៊ុប រំដេង ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង ជីនាងវង ម្អម។
វិធីធ្វើ
១-ត្រីរ៉ស់សកស្រការ លាងទឹកឱ្យស្អាតហើយកាត់ជាកង់ៗ ។ កំពិសលាងទឹកឱ្យស្អាតរួចក្តិចក្បាល ចោល ។ ព្រលិតបកសំបក រួចកាច់ប៉ុនពីរថ្នាំងដៃ លាងទឹក ដាក់កញ្ច្រែងឱ្យស្រោះទឹក ។ ក្រសាំង ឆ្កៀលយកគ្រាប់ រួចយកទៅជ្រំទឹកក្តៅចេញជាតិជូរ ។ រំដេង ខ្ទឹមស ម្ទេសខ្មាំង បុកលាយគ្នាឱ្យម៉ដ្ឋ។
២-យកឆ្នាំងដាំទឹកឱ្យពុះ បង់ត្រីស្ងោរឱ្យឆ្អិន៧០ភាគរយ ជាមួយកំពិស (បុកឱ្យបែក) ចាក់ទឹកត្រី អំបិល ក្រសាំង ស្ករ ម្សៅស៊ុប និងគ្រឿងដែលបុកចូលគ្នា ដាំទឹកឱ្យពុះសឹមបង់ព្រលិតចូល ដាំមួយ ពុះទៀតទើបភ្លក្សមើលតាមចូលចិត្ត រួចលើកចុះ បង់ជីនាងវង ម្អម ជាការស្រេច ។