សម្ល-ការីខ្មែរ

1

គ្រឿងផ្សំ
សាច់មាន់ឬសាច់គោ ឬសាច់ទា ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រៀម រមៀត ខ្ជាយ រំដេង ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម អំបិល គ្រាប់ការីគ្រប់មុខ ដំឡូងបារាំង ឬដំឡូងជ្វា ដូងទុំ ទឹកត្រី ។
វិធីធ្វើ
សាច់លាងទឹកកាប់ជាដុំៗ ស្លឹកគ្រៃ រមៀត ខ្ជាយ ម្ទេសក្រហម រំដេង ខ្ទឹមស-ក្រហម ហាន់បុកលាយ ជាមួយួគ្នានិងកាពិ គ្រាប់ការីត្រូវលីងឱ្យឈ្ងុយ យកមកបុកឱ្យម៉ដ្ឋ ដូងត្រូវកោសទុកចុងខ្ទិះផ្សេង ហើយក្បាលខ្ទិះយកមករម្ងាស់ក្នុងឆ្នាំងជាមួយសាច់និងគ្រឿងឱ្យឈ្ងុយ ចាក់ការីចូលទុកឱ្យចេញ ប្រេងបន្តិចសឹមចាក់ចុងខ្ទិះចូល ចាក់ទឹកត្រី អំបិល ទុកឱ្យពុះផុយសាច់ល្អ ទើបយកដំឡូងមកចិត្ត សំបកគាស់ជាដុំៗ ដាក់បង់ទុកមួយសន្ទុះភ្លក្សមើលតាមត្រូវការ ។