ឆា-កោះមាន់ ភ្លានិងខ្ញី

1
កោះមាន់​ស្ងោរ​ល្មម​ឆ្អិន ស្រួល​បរិភោគ​ត្រូវបាន​ស្រូប​ដោយ​ទឹក​ជ្រ​លោះ​ធ្វើ​ពី​ខ្ងី (ginger sauce) ហឹរៗ ឈ្ងុយ ហូប​ទៅ​រសជាតិ​ប្លែក…។
ក.គ្រឿងផ្សំ
កោះមាន់ ៥ ទៅ ៦ ខ្ងី​មួយ​មើម​ធំ ជីររណា ជីរ​ក្រអូប អំបិល ស្ករ ម្ទេស​ម៉ត់(ម្ទេស​ម្សៅ) ទឹកស៊ីអ៊ីវ ស្លឹក​ខ្ទឹម ខ្ទឹមស។
ខ.របៀប​ធ្វើ
ជំហានទី១
-ខ្ញី​កោស​សំបក​លាង​ឱ្យ​ស្អាត ហាន់​សរសៃ។
1
ជំហានទី២
-កោះមាន់​លាង​ឱ្យ​ស្អាត និង ទឹកអំបិល​ឡ​មៗ។
-ដាក់​កោះមាន់​ចូល​ឆ្នាំង​ស្ងោរ និង ខ្ញី​ខ្លះ​ជាមួយ ផ្លែ​ប៉ុច​កាក់ ដាក់​អំបិល មួយ​ស្លាបព្រា​តូច​ចូល​ផង។
1
ជំហានទី៣
-កោះមាន់​ដែល​ស្ងោរ​ឆ្អិន ទុកឱ្យ​ត្រជាក់​ហាន់តូចៗល្មមមាត់​តំរៀប​ដាក់​ចាន​កំ​ផ្លាត។
1
ជំហានទី៤
-ដាក់​ប្រេងឆា​ឱ្យ​ពុះ បំពង​ខ្ទឹម​ស​ឱ្យ​ឈ្ងុយ ដាក់​ខ្ញី​នៅ​​សល់​ចូល​ឆា ត្រឡប់​ឡើង​ចុះ ២នាទី ដាក់​ទឹកស៊ីអ៊ីវ ១ ស្លាបព្រា​សម្លរ ស្ករ ១/២ ស្លាបព្រា ទឹកជា​បន្តិច ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់តូចៗ ម្ទេស​ម្សៅ ត្រឡប់​ឱ្យ​ស្នើ​រសាច់ បង់គ្រឿង ភ្លក្ស​ឱ្យ​ល្មមមាត់​ហើយ​ពន្លត់​ចង្ក្រាន ស្រូបទឹក​ជ្រ​លោះ​នេះ​លើ​កោះមាន់​ជាការ​ស្រេច៕
1