អាំង-បាយឆ្អឹងជំនីរជ្រូក

1
បាយ​ឆ្អឹង​ជំនីរ​ជ្រូក​ក៏ដោយ​ បាយ​ពង​ទា​ចៀន​​ក៏ដោយ​ បាយ​ព​ងទាខ​ក៏ដោយ។ល។ ​ពិតណាស់​គ្មាន​អ្វី​អស្ចារ្យ​ចំពោះ​បងៗ​ស្ត្រី​មេផ្ទះ​ចំណានៗ​នោះ​ទេ។ ​ប៉ុន្តែ​ចំពោះ​ប្អូនៗស្រីៗ​គឺ​រឿង​មួយ​ផ្សេង។ ​សូម​សាកល្បង​ធ្វើ​មើល​បើ​ប្អូន​​មិន​ទាន់​ចេះ​ធ្វើ។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
អង្ករ​ ៣០g, ​ ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក​ ១០០g​, ស៊ុតទា​មួយ​គ្រាប់​, ពងទាប្រៃ​ ១/៤​​គ្រាប់, មីសួ ២០g​​, ​សាច់មាន់​ ២០g​, សាច់ក្តាម​ ២០g​, ត្រសក់​ ១/៤ផ្លែ​, ប៉េងប៉ោះ​ ១/២​ផ្លែ , គ្រឿង​ទេស​មាន​ដូចជា អំបិល ស្ករ ទឹកឃ្មុំ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្ស៉ៅការី ម្ទេសក្រៀម គល់ស្លឹកគ្រៃ និង ជីវាន់​ស៊ុយ។
២.​ របៀប​ធ្វើ​៖
អង្ករ​ លាង​ឱ្យ​ស្អាត​ដាក់​ចូល​ឆ្នាំង​ចម្អិន ​របៀប​ចំហុយ​ កុំ​ឱ្យ​បែក​គ្រាប់​បាយ​ និង​មាន​ជាតិ​ផ្អែម​ជាង​ចំអិនបែប​ធម្មតា។ ឆ្អឹង​ជំនីរ​ជ្រូក​លាង​ស្អាត​ ហើយ​ប្រឡាក់​​និង​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ ម្សៅ​ការី​ គល់​ស្លឹក​គ្រៃ​​ចិញ្ច្រាំ​ម៉ដ្ឋ​ ម្ទេស​ក្រៀម​ចិញ្ច្រាំ​ល្អិតៗ​ ស្ករ​ អំបិល​ ​និង​ទឹកឃ្មុំ​ ហើយ​ ទុក​ប្រមាណ​​៣០​​នាទី​ ដើ​ម្បី​ឱ្យ​ឆ្អឹង​ជំនីរ​ ស្រូប​គ្រឿង​គ្រៅ​បាន​​សព្វ​សាច់។ តមក​ត្រូវ​ប្រើ​ចង្ក្រាន​ធ្យូង​ដើម្បី​អាំង​​ឆ្អឹង​ជំនីរ​នេះ​ ដោយ​លៃ​យ៉ាង​ណា ​កុំ​ឱ្យ​ខ្លោច​ និង​ឱ្យ​ឆ្អិន​​ទាំង​