អាំង-បាយឆ្អឹងជំនីរជ្រូក
បាយឆ្អឹងជំនីរជ្រូកក៏ដោយ បាយពងទាចៀនក៏ដោយ បាយពងទាខក៏ដោយ។ល។ ពិតណាស់គ្មានអ្វីអស្ចារ្យចំពោះបងៗស្ត្រីមេផ្ទះចំណានៗនោះទេ។ ប៉ុន្តែចំពោះប្អូនៗស្រីៗគឺរឿងមួយផ្សេង។ សូមសាកល្បងធ្វើមើលបើប្អូនមិនទាន់ចេះធ្វើ។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
អង្ករ ៣០g, ឆ្អឹងជំនីរជ្រូក ១០០g, ស៊ុតទាមួយគ្រាប់, ពងទាប្រៃ ១/៤គ្រាប់, មីសួ ២០g, សាច់មាន់ ២០g, សាច់ក្តាម ២០g, ត្រសក់ ១/៤ផ្លែ, ប៉េងប៉ោះ ១/២ផ្លែ , គ្រឿងទេសមានដូចជា អំបិល ស្ករ ទឹកឃ្មុំ ទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្ស៉ៅការី ម្ទេសក្រៀម គល់ស្លឹកគ្រៃ និង ជីវាន់ស៊ុយ។
២. របៀបធ្វើ៖
អង្ករ លាងឱ្យស្អាតដាក់ចូលឆ្នាំងចម្អិន របៀបចំហុយ កុំឱ្យបែកគ្រាប់បាយ និងមានជាតិផ្អែមជាងចំអិនបែបធម្មតា។ ឆ្អឹងជំនីរជ្រូកលាងស្អាត ហើយប្រឡាក់និងទឹកស៊ីអ៊ីវ ម្សៅការី គល់ស្លឹកគ្រៃចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋ ម្ទេសក្រៀមចិញ្ច្រាំល្អិតៗ ស្ករ អំបិល និងទឹកឃ្មុំ ហើយ ទុកប្រមាណ៣០នាទី ដើម្បីឱ្យឆ្អឹងជំនីរ ស្រូបគ្រឿងគ្រៅបានសព្វសាច់។ តមកត្រូវប្រើចង្ក្រានធ្យូងដើម្បីអាំងឆ្អឹងជំនីរនេះ ដោយលៃយ៉ាងណា កុំឱ្យខ្លោច និងឱ្យឆ្អិនទាំង
Post a Comment