ចៀន-ត្រីសាម៉ុងចៀនស្រូបស៊ីអ៊ីវអ៊ីស្លាម
ត្រីសាម៉ុងចៀនជាមុខម្ហូបធម្មតា តែការបរិភោគនិងទឹកស៊ីអ៊ីវអ៊ីស្លាមជារបៀបថ្មីមួយ។ យើងគ្រប់គ្នាអាចភ្លក្សសាកបាន។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់ត្រីសាម៉ុង ១៨០ក្រាម, ទឹកស៊ីអីុវអីុស្លាម៥០មីលីលីត, ស្រាក្រហម២៥០មីលីលីត, ស្ករ១៥០ក្រាម, ការ៉ុត១៦០ក្រាម, ដំឡូងបារាំង ១៦០ក្រាម, ត្រសក់១៦០ក្រាម, ប្រេងឆា ប៊័រ ម្រេច អំបិល។
២. របៀបធ្វើ៖
ដាក់ទឹកស៊ីអីុវអីុស្លាម ស្ករ ស្រាក្រហមចូលឆ្នាំកូរឱ្យសព្វ ដាក់លើចង្ក្រាន បើកភ្លើងតូចៗ រហូតដល់បោកទឹកដល់ខាប់ៗ។ ប្រឡាក់ត្រីសាម៉ុងនិងអំបិល ម្រេច ទុកមួយអន្លើប្រមាណ៥នាទីឱ្យចូលគ្រឿង។ ដាក់ប៊័រ ចូលខ្ទះក្ដៅឱ្យរលាយ ហើយចាក់ប្រេងឆាចូល តមកដាក់ត្រីចូលចៀនឱ្យល្មមឆ្អិន និងឡើងលឿងទាំងសងខាង។ ត្រូវចាំពេលត្រឡប់សាច់ត្រីប្រយ័ត្នបែកសាច់។
ការ៉ុត ដំឡុងបារាំង ត្រសក់ត្រូវចិតសំបកនិងលាងឱ្យស្អាតកាត់វែងៗនិងដាក់ស្ងោរ ឱ្យឆ្អិន ស្រង់ឡើងដាក់ចូលខ្ទះប៊័រត្រឡប់ពីរ បីត្រឡប់ ហើយ
Post a Comment