ញាំ-ជើងមាន់និងក្រអៅឈូក

1
ក្រអៅឈូកស្រួយៗនិង​ជើងមាន់ស្វិតៗបំពេញ​ពីលើ​ដោយ​គ្រឿងគ្រៅ​ជូរអែមហឹរៗឆ្ងាញ់​ណាស់
ក គ្រឿងផ្សំ
ជើងមាន់ 4-5 ក្រអៅឈូក១.៥ខាំ​ ការ៉ុត១មើម ទឹកត្រី​ឆ្ងាញ់ ស្ករ អំបិល ទឹកខ្មេះ​ល្អ ក្រូចឆ្មារ ខ្ទឹមស ម្ទេស ខ្ញី​មួយ​មើម បកសំបក​ឱ្យ​ស្អាត​ចិញ្ច្រាំ​ឱ្យ​ម៉ត់ ជីរសាំងក្រហ៊ុម ជីរ​ក្រអូប។
ខ របៀប​ធ្វើ
-ជើងមាន់​ច្របាច់​និង​អំបិល​ជាមួយ​ខ្ញី ហើយ​លាង​ទឹក​ឱ្យ​ច្រើនសារ​ឱ្យ​បាត់​ក្លិន។
-យក​ជើងមាន់​ទៅ​ស្ងោរ រហូត​ឱ្យ​ពុះ​ទុក​ប្រមាណ ១០នាទី កុំ​គ្រប​គំរប​ឆ្នាំ​និង​ជៀសវាង​យូរ​ជាង​នេះ។
-ស្រង់​ជើងមាន់​ដែល​ឆ្អិន​នេះ​ទៅ​ត្រាំ​ទឹក​ត្រជាក់​ទឹកខ្មេះ​បន្ដិច ដើម្បីឱ្យ​ជើងមាន់​ស​និង​ស្រួយ។
-ប្រើ​កាំបិត​ចុង​ស្រួច​និង​មុត​ពន្លះ យក​ស្បែក​និង​សរសៃ​ជើងមាន់ ហើយ​ឆ្អឹង​បោះចោល។