បំពង-ប្រហិតសាច់គោ

គ្រឿងផ្សំ
សាច់គោ (សាច់ល្អ) ខ្លាញ់រាវ គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច ឫសវ៉ាន់ ស៊ុយ ក្រូចឆ្មារ អំបិល ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប សាឡាដ ។
វិធីធ្វើ
១-សាច់គោហាន់ចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត ។
២-គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ អំបិល បុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ឋ ដាក់ម្សៅស៊ុបបន្តិច ទើបយកសាច់គោបុកចូលគ្នាឱ្យឡើងស្អិត ហើយសូនប៉ុនៗ មេដៃ ដាក់ចៀនក្នុងខ្ទះដែលមានខ្លាញ់ក្តៅឱ្យឡើងក្រហមពងក្រឡាត។
៣-សាឡាដបេះជាធាង លាងទឹកឱ្យស្អាតរៀបដាក់ចានសំប៉ែត ហើយយកសាច់គោចៀនដាក់ពីលើ។
៤-ចាក់ទឹកត្រីដាក់កូនចាន ច្របាច់ក្រូចឆ្មារ ដាក់ស្ករស ខ្ទឹមស (ចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត) ភ្លក្សមើលជូប្រៃល្មម ធ្វើជាទឹកជ្រលក់។
២-គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ឫសវ៉ាន់ស៊ុយ អំបិល បុកចូលគ្នាឱ្យម៉ដ្ឋ ដាក់ម្សៅស៊ុបបន្តិច ទើបយកសាច់គោបុកចូលគ្នាឱ្យឡើងស្អិត ហើយសូនប៉ុនៗ មេដៃ ដាក់ចៀនក្នុងខ្ទះដែលមានខ្លាញ់ក្តៅឱ្យឡើងក្រហមពងក្រឡាត។
៣-សាឡាដបេះជាធាង លាងទឹកឱ្យស្អាតរៀបដាក់ចានសំប៉ែត ហើយយកសាច់គោចៀនដាក់ពីលើ។
៤-ចាក់ទឹកត្រីដាក់កូនចាន ច្របាច់ក្រូចឆ្មារ ដាក់ស្ករស ខ្ទឹមស (ចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិត) ភ្លក្សមើលជូប្រៃល្មម ធ្វើជាទឹកជ្រលក់។
Post a Comment