អាំង-សាច់គោទឹកជ្រលក់ និងជីរវ៉ាន់ស៊ុយ
សាច់គោទឹកជ្រលក់ និងជីរវ៉ាន់ស៊ុយ មានធាតុផ្សំចម្បង គឺសាច់គោ បូកផ្សំ និងក្លិនឈ្ងុយឈ្ងប់នៃជីរគ្រប់មុខ បង្កើតបានក្លិនពិសេសមួយមិនអាច បំភ្លេចបាន។ មុខម្ហូបនេះត្រូវបានគេប្រើ ក្នុងពិធីជប់លៀងផ្សេងៗ មានសម្ពោធ ក្រុមហ៊ុនឡើងគេហដ្ឋានថ្មី ឬខួបកំណើតជាដើម។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់គោល្អ ១២០g, នំបុ័ងថ្មី១, ដំឡូងបារាំង ១មើម, ប៉េងប៉ោះ ១ផ្លៃ, ខ្ទឹមសពីរកំពឹង, ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ២០g, ជីរក្រអូបគ្រប់មុខ ១០g, ទឹកជ្រលក់ (Sauce) ១/៤, ចានបាយ បឺ ១/២, ស្លាបព្រាសម្លរ, អំបិល, ម្រេចម៉ដ្ឋ, ប្រេងឆា។
២. របៀបធ្វើ៖
សាច់គោកាត់ជា ៤ចំណែក ដំឡូងបារាំងចិតសំបកហាន់ដុំៗតូចៗ ខ្ទឹមសបកសំបក ហើយចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋ។ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយមួយចំណែកហាន់ល្អិតៗ និងជីរឯទៀតៗ មួយចំណែកទុកលំអ។
Post a Comment