ស៊ុប-សាច់មាន់ស្រូបយក ហ្រ្វូម៉ាត
មុខម្ហូបមួយនេះជាការច្នៃតាមរបៀបបារាំង។ វាមានធាតុផ្សំក្នុងស្រុកគឺសាច់មាន់តែមានរសជាតិប្លែក ព្រោះការច្នៃចម្អិនបែបប្លែកដែរ។ សាច់មាន់ កាលបើផ្សំនិងហ្រ្វូម៉ាត គឺវាមិនស្ងួត និងសំបូរជីវជាតិបំប៉នហើយចាប់មាត់ជីបៗទៀតណោះ។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់ទ្រូងមាន់ ១២០g, ហ្រ្វូម៉ាត ១ស្លាបព្រាសម្លរ, មីអីុតាលី ៦០g, ដំឡូងបារាំង ១មើម, ប៉េងប៉ោះ១ផ្លៃ, ខ្ទឹមស ២កំពឹស ចិញ្ច្រាំឱ្យម៉ដ្ឋ, បឺ ១/២ស្លាបព្រាសម្លរ, អំបិល, ម្រេចម៉ដ្ឋ, និងប្រេងឆា។
២. របៀបធ្វើ៖
ទ្រូងមាន់លាងឱ្យស្អាតនិងអំបិល ហើយកាត់ខ្វែងៗ របៀបក្រឡាមង ដើម្បីឱ្យឆាប់ចូលជាតិ ពេលប្រឡាក់ គ្រឿងទេសផ្សេងៗ។ ដំឡូងបារាំងចិតស្អាតកាត់ជាដុំវែងៗតូចៗល្មមមាត់ ប៉េងប៉ោះកាត់ទងចោលលាងទឹកឱ្យស្អាត ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ និងជីរផ្សេងៗហាន់ល្អិតៗ។
ទ្រូងមាន់លាងឱ្យស្អាតនិងអំបិល ហើយកាត់ខ្វែងៗ របៀបក្រឡាមង ដើម្បីឱ្យឆាប់ចូលជាតិ ពេលប្រឡាក់ គ្រឿងទេសផ្សេងៗ។ ដំឡូងបារាំងចិតស្អាតកាត់ជាដុំវែងៗតូចៗល្មមមាត់ ប៉េងប៉ោះកាត់ទងចោលលាងទឹកឱ្យស្អាត ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ និងជីរផ្សេងៗហាន់ល្អិតៗ។
សាច់មាន់ប្រឡាក់និងអំបិល ម្រេច និងគ្រឿងទេសឯទៀតៗតាមចូលចិត្ត ហើយចៀនឡមៗ តមកអាំងឱ្យឆ្អិន។ ដំឡូងបារាំងស្ងោរឱ្យឆ្អិន ហើយបុកឱ្យម៉ដ្ឋ តមកឆា និងបឺ ហើយបង់អំបិលបន្តិច ម្រេចខ្លះៗ។ មីអ៊ីតាលីស្រុសឱ្យឆ្អិនហើយទុកស្រក់ទឹកអស់ឆា និងអំបិល ម្រេចព្រមទាំងស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ។ ប្រឡាក់ប៉េងប៉ោះ និងម្រេច អំបិល ខ្ទឹមស ស្លឹកវ៉ាន់ស៊ុយ ហើយឆាឱ្យឆ្អិនល្មម។ ដាក់ហ្រ្វូម៉ាតលើចង្ក្រានឱ្យពុះបង់
Post a Comment