ញាំ-ត្រប់ជ្រក់ឱ្យស្រួយឆ្ងាញ់
ក-គ្រឿងផ្សំ
ត្រប់មូល 500g រំដេង 1ដុំ ខ្ទឹមសពីរមើម ម្ទេសខ្មាំង2ផ្លែ ក្រូចឆ្មារ2ផ្លែ អំបិលម៉ត់ពីរស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្ករសមួយស្លាបព្រាសម្លរ ទឹកត្រីមួយស្លាបព្រាសម្លរ ។
ត្រប់មូល 500g រំដេង 1ដុំ ខ្ទឹមសពីរមើម ម្ទេសខ្មាំង2ផ្លែ ក្រូចឆ្មារ2ផ្លែ អំបិលម៉ត់ពីរស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្ករសមួយស្លាបព្រាសម្លរ ទឹកត្រីមួយស្លាបព្រាសម្លរ ។
ខ-របៀបធ្វើ


អាចពុះត្រប់ជាពីរ ឬ ជាបី ជាបួនតាមផ្លែធំឬតូច ហើយចំពោះត្រប់ចាស់គ្រាប់ឡើងខ្មៅត្រូវខ្វេះយកគ្រាប់ចេញ ។ បន្តត្រាំត្រប់នេះក្នុងទឹកអំបិលប្រមាណ 15នាទីបន្តទៅទៀត ។
យកត្រប់ទៅស្រុះទឹកក្តៅស្ទើរៗ ធ្វើបែបនេះឱ្យត្រប់ងាយស្រូបយកគ្រឿងគ្រៅនិងអំបិល
ចាក់ត្រប់លើល្អីទុកឱ្យស្រក់ទឹកអស់ ។
រោយស្ករសថែមពីលើហើយលាយឱ្យសព្វសាច់ដែរ ។
តមកតម្រូចទឹកត្រី ទឹកក្រូចឆ្មារ ហើយច្របល់ឱ្យសព្វ ។
រំដេងហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ ។
ខ្ទឹមស បកសំបកហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗដែរ ។
ម្ទេសហាន់ស្តើងៗជម្រុះគ្រាប់ចេញឱ្យអស់ ។
ដាក់រំដេង ខ្ទឹមស និង ម្ទេស ចូលចានត្រប់ហើយលាយឱ្យសព្វ ។
តមកត្រូវដាក់ជ្រក់ត្រប់ចូលកែវជ័រឬប្រើថង់ផ្លាស្ទិចស្អាតរុំ មាត់ចានក្របវិញឱ្យជិត ធ្វើអញ្ចឹងកុំឱ្យត្រប់ឡើងជាំខ្មៅ ។ ត្រូវរក្សាទុកប្រមាណ 30នាទី នោះអាចបរិភោគបានហើយ ។ ត្រប់ជ្រក់មិនខាតពេលរងចាំប៉ុន្មានថ្ងៃឡើយហើយមួយម៉ាត់ៗមានភាព ឈ្ងុយ ជូរ ហឹរ ប្រៃ ផ្អែម ទៅទាំងព្រមតែម្តង ។
ត្រប់ជ្រក់ជាមុខម្ហូបស្រែៗសម្រាប់រដូវក្តៅ អាចធ្វើបានដោយមិនត្រូវការពេលច្រើន ។ ពេលខ្លះហូបចុកឆ្អែតឆ្អន់ ត្រីសាច់ពេកទៅធ្វើឱ្យលោកអ្នកធុញទ្រាន់អាហារ ជ្រក់ត្រប់អាចធ្វើឱ្យលោកអ្នកចង់ហូបអាហារឡើងវិញក៏ថាបាន ៕










ត្រប់ជ្រក់ជាមុខម្ហូបស្រែៗសម្រាប់រដូវក្តៅ អាចធ្វើបានដោយមិនត្រូវការពេលច្រើន ។ ពេលខ្លះហូបចុកឆ្អែតឆ្អន់ ត្រីសាច់ពេកទៅធ្វើឱ្យលោកអ្នកធុញទ្រាន់អាហារ ជ្រក់ត្រប់អាចធ្វើឱ្យលោកអ្នកចង់ហូបអាហារឡើងវិញក៏ថាបាន ៕

Post a Comment