ញាំ-ប្រហុកខ្ទិះ ម្ហូបខ្មែរស្រុកស្រែ

1
ម្ហូប​ខ្មែរ​ដែល​ជា​ទី​ពេញ​និយម​របស់​ ប្រជាជន​កម្ពុជា​គ្រប់​ទិសទី ពិសេស​នៅ​តាម​ស្រុកស្រែ​ចម្ការ​ជាមួយ​ខ្យល់​បរិយាកាស​ដ៏​សែន​មនោរម្យ​បាន​ ភ្លក្ស​ប្រហុកខ្ទិះ ពិត​ជា​មនោរម្យ​។ ដូច​​នេះ​អាយញ៉ូវ​សូម​ពាំនាំ​ពី​វិធី​ធ្វើ​ម្ហូប​ ប្រហុកខ្ទិះ​ ដែល​ពិសារ​ហើយ​ចង់​ពិសារ​ទៀត​ដូច​ខាងក្រោម​នេះ។
ផ្នែក​គ្រឿងផ្សំរួមមាន ប្រហុកសាច់ល្អ ដូងទុំ ខ្ទឹមក្រហម ស្ករស សណ្តែកកួរ ស្វាយខ្ចី សាច់ជ្រូកបីជាន់ ម្ទេសក្រហម ក្រសាំង ត្រសក់ ស្ពៃក្តោប ដើមខ្ទឹម ប្រហិតត្រី ខ្ទឹមស អំបិល និង​ត្រប់ស្រួយ។
ចំណែក​វិធី​ធ្វើ​វិញ មាន​ដូចខាងក្រោម​នេះ៖
១. សាច់ជ្រូកបីជាន់ចិញ្រ្ចាំជាមួយប្រហុក។