សម្ល-ម្ជូរគ្រឿងឆ្អឹងជំនីជ្រូក

1
សម្ល​ទឹក​បែប​ខ្មែរ​ មាន​ឈ្មោះ​ថា “ម្ជូរគ្រឿងឆ្អឹងជំនីជ្រូក” ដែល ​ជា​អាហារ​ពិសេស​ម្យ៉ាង​របស់​ខ្មែរ​ ដែល​មាន​រសជាតិ​ជូរអែម​ បន្ថែម​ដោយ​​​ត្រួយ​ត្រកួន​ខ្ចី​ល្វក់​ បាន​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ញាំ​លាន់​មាត់​សរសើរ​គ្រប់​ៗគ្នា​ នៅ​ក្នុង​​ភោជនីយដ្ឋាន “​ភូមិ​ម្ហូប​ខ្មែរ”​។
បើ​យោង​តាម​អ្នក​គ្រប់គ្រង​នៅ​ភោជនីយដ្ឋាន ​ បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា​៖ សម្លម្ជូរ​គ្រឿង​ឆ្អឹងជំនី​ជ្រូក​នេះ​ មាន​គ្រឿង​ផ្សំ​ដូចជា៖ ឆ្អឹងជំនី​ជ្រូក ត្រកួន រំដេង​ ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ ​អំពិល​ទុំ និង​គ្រឿង​ផ្សំ​ជា​ច្រើន​ទៀត​។ អ្នក​គ្រប់គ្រង​រូបនេះ​បាន​បន្ត​ថា សម្ល​មួយ​មុខ​នេះ​ មាន​ចំណុច​ពិសេស​ត្រង់ សាច់​ឆ្អឹង​ជំនីជ្រូក ​ផុយ​ងាយស្រួល​ញ៉ាំ​ និង​ត្រួយ​ត្រកួន​​ខ្ចី​ៗ ស្រស់​ៗ ធ្វើ​ឲ្យ​មាន​រសជាតិ​កាន់​តែ​ឆ្ងាញ់​ជាប់​មាត់។​ លើស​ពី​នេះ​ទៀត ​ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​ម្ហូប​មាន​ក្លិន​ប្រហើរ​ មិន​អាច​បំភ្លេច​បាន​។