ភ្លា-ខម៉ាំ

1

គ្រឿងផ្សំ
ម៉ាំយួន ត្រីរ់ស់ សាច់ជ្រូក (សាច់បីជាន់) ត្រកួន ជីគ្រប់មុខ ខ្ទឹមស ស្រទបចេកខ្ចី។
វិធីធ្វើ
១-ត្រីរ៉ស់ត្រូវពន្លះយកឆ្អឹងចេញ ហើយហាន់ជាបន្ទះស្តើងៗ សាច់ជ្រូកត្រូវយកមកចិញ្ច្រាំ។ យកឆ្នាំង ដាក់ទឹកឱ្យល្មម រួចយកត្រី សាច់ជ្រូក ម៉ាំយួន និងខ្ទឹមស ចិញ្ច្រាំដាក់លាយជាមួយគ្នា ដាំឱ្យពុះ រម្ងាស់ឱ្យយូរបន្តិចសឹមដាក់ចុះមក (តែប្រយ័ត្នកុំឱ្យរាវ)។
២-ស្រទបចេកយកតែខ្ចី ហើយយកសំបកក្រៅឱ្យអស់ រួចមូរហាន់ជាសរសៃឆ្មារៗ។ ត្រកួនត្រូវ ហាន់ជាកង់ស្តើងៗ។ ជី និងសណ្តែកបណ្តុះត្រូវយកមកលាយច្របល់គ្នាជាមួយនិងស្រទបចេក ត្រកួន ដាក់ចានមួយផ្សេង។
៣-ដល់ពេលបរិភោគត្រូវចាប់បន្លែ ដែលលាយគ្នានោះដាក់មកក្នុងចានបាយ រួចសឹមដួសទឹកខម៉ាំ ស្រោចពីលើទទួលទានមានរសជាតិឆ្ងាញ់។