អាំង-ទាអាំងទឹកឃ្មុំ
ទាសរអាំងទឹកឃ្មុំជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើទាសរអាំងទឹកឃ្មុំដែល ជនជាតិខ្មែរ
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើទាសរអាំងទឹកឃ្មុំដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
o ទាសរកាប់ធំល្មម o ខ្ទិះដូង
o គ្រឿងដុក o ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ចាំម
o ប្រេងសណ្តែក o អំបិល
o ម្សៅស៊ុប o ទឹកត្រី
o រំដេង o ក្រូចឆ្មា
o ស្ករខ្មែរ o ឬសជី
o ម្រេច o ប្រេងសណ្តែក
o ទឹកឃ្មុំ (បើមាន)
ចំពោះរបៀបធ្វើ៖
ដំបុងត្រូវយក ចាក់អំបិល ទឹកត្រី ស្ករខ្មែរ ដំរំដេង ហាន់ឬសជីដាក់ ម្រេច លាយជាមួយទាសរកាប់ ផ្អាប់ប្រហែល១៥នាទីសឹមយកទៅអាំង។
បន្ទាប់មកចាក់ ប្រេងសណ្តែកលាយជាមួយស្ករខ្មែរ (ទឹកឃ្មុំបើមាន) ទុកលាបពីលើទាសរដែលកំពុងអាំង (ដាក់ភ្លើងល្មមៗបានហើយ)រាល់ពេល
ប្រែគឺត្រូវលាបម្តង។យក ទឹកជ្រក់: អំបិល ស្ករស ម្រេច ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារចូលជាកាស្រេច។រួចហើយ យកសាច់ឆ្អិន រៀបសាលាដ៍ដាក់ចានកាប់
សាច់ទាដាក់ចាន ជាការស្រេច ៕
បន្ទាប់មកចាក់ ប្រេងសណ្តែកលាយជាមួយស្ករខ្មែរ (ទឹកឃ្មុំបើមាន) ទុកលាបពីលើទាសរដែលកំពុងអាំង (ដាក់ភ្លើងល្មមៗបានហើយ)រាល់ពេល
ប្រែគឺត្រូវលាបម្តង។យក ទឹកជ្រក់: អំបិល ស្ករស ម្រេច ដាក់ទឹកក្រូចឆ្មារចូលជាកាស្រេច។រួចហើយ យកសាច់ឆ្អិន រៀបសាលាដ៍ដាក់ចានកាប់
សាច់ទាដាក់ចាន ជាការស្រេច ៕
Post a Comment