សម្ល-ម្ជូរយួន

1គ្រឿង​ផ្សំៈ
​ត្រីរ៉ស់ ​4 ​ខាំ ​ប៉េង​ប៉ោះ ​ 1​ ផ្លែ​ ​ត្រឡាច​  កន្លះ​ផ្លែ​តូច​ ក្រ​អៅឈូ​ក​ ​2 ​ដើម​ ម្នាស់​ 1​ ចំហៀង ​ខ្ទឹម​ស ​​5 គ្រាប់​ អំពិល​ទុំ 1 ​កូន​ចាន​ ស្ករ​ស 2​ ស្លាប​ព្រាបាយ​ ម្សៅ​ស៊ុប​ 1​ ស្លាប​ព្រា​បាយ​ ជីរ​សម្ល​ម្ជូរ​យួន (ជីរនា​ង​វង ​ជីរណា ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ ម្អម)​
វិធី​ធ្វើៈ
1.ត្រីហាន់​ជាកង់ៗ​ ប៉េង​ប៉ោះហាន់​ជា​ចំណិត​ ក្រអៅឈូ​ក​និង​ត្រឡាច​កាត់​ជាកង់ៗ​ ជីរ​សម្ល​ម្ជូរ​យួន ​ត្រូ​វ​ហាន់​ឲ្យ​តូចៗ​ ខ្ទឹម​ស ​ចិញ្រ្ចាំ ហើយ​បំពង​ អំពិលទុំ​ជ្រុំយក​ទឹក។​
2.ដាំ​ទឹក​ឲ្យពុះ​ បង់​ត្រី ​ម្នាស់​ ប៉េង​ប៉ោះ ​ក្រអៅឈូ​ក​ ត្រឡាច​ ទឹក​ត្រី ​ស្ករស​ ម្សៅ​ស៊ុបទឹកអំពិលទុំពេលពុះដាក់ជីរ​សម្ល​ម្ជូរ​យួន ជា​ការ​ស្រេច៕​​