ញាំ-ញាំស្តៅ

1

គ្រឿងផ្សំ៖
ស្តៅ ត្រីរ៉ស់ សាច់ជ្រូក ត្រសក់ សណ្តែកដីលីង អំពិលទុំ ទឹកត្រី ស្ករស ម្ទេស។
វិធីធ្វើ៖
១-ស្តៅស្រុះឱ្យឆ្អិនបេះតូចៗ។ ត្រីរ៉ស់អាំង បេះដុំប៉ុនមេដៃ។ សាច់ជ្រូកស្ងោរហាន់សរសៃល្អិតៗ ចិត និងកាំបិតមុខពីរជាសរសៃវែងៗ ស្នូលត្រសក់បោះចោល។
២-អំពិលទុំ ដាក់ទឹកត្រី ស្ករស ម្ទេស ខ្ទឹមស បកហាន់ស្តើងៗ។ ពេលបរិភោគ យកចានទាបធំ ចាប់ស្តៅលាយជាមួយត្រសក់ ត្រីរ៉ស់ សាច់ជ្រូក ស្រូបទឹកត្រី អំពិលទុំ ភ្លក់មើលតាមចូលចិត្ត ទើប លាយសណ្តែកដីលីងពីលើ ជាការស្រេច។