ឆា-ដាមអប់មីសួ
គ្រឿងផ្សំ : ក្ដាមថ្ម ផ្សិតខ្មៅ មីសួ ការ៉ុត ជីរវ៉ាន់សុយ ស្លឹកខ្ទឹម ម្ទេស ស្លឹកឃិនឆាយ ប្រេងល្ង ទឹកដោះគោឆៅ ខ្ទឹមក្រហម ខ្ទឹមស ខ្ញី ប្រេងឆា និងស្រាចិន។គ្រឿងផ្សំរសជាតិ : ម្សៅស៊ុប អំបិល ស្ករស ទឹកប្រេងខ្យង និងម្ទេសឆា។
វិធី ចម្អិន : ដំបូងត្រូវយកក្ដាមថ្មទៅលាងឲ្យស្អាត រួចយកទៅបំពងប្រេងឆាប្រមាណជា២នាទី រួចទុកមួយអន្លើសិន។ បន្ទាប់មកយកខ្ទឹមស ចំណិតខ្ញី ខ្ទឹមក្រហម (ពុះជាពីរ) តម្រៀបនៅបាតឆ្នាំងខ្មៅ រួចយកក្ដាមដាក់ចូល។ រៀបចំបន្ទាប់មកចាប់ផ្ដើមរៀបចំបន្លែនានា។ ផ្សិតខ្មៅ ការ៉ុត ម្ទេស ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកឃិនឆាយ ហាន់ជាសរសៃស្ដើងៗ។
វិធី ចម្អិន : ដំបូងត្រូវយកក្ដាមថ្មទៅលាងឲ្យស្អាត រួចយកទៅបំពងប្រេងឆាប្រមាណជា២នាទី រួចទុកមួយអន្លើសិន។ បន្ទាប់មកយកខ្ទឹមស ចំណិតខ្ញី ខ្ទឹមក្រហម (ពុះជាពីរ) តម្រៀបនៅបាតឆ្នាំងខ្មៅ រួចយកក្ដាមដាក់ចូល។ រៀបចំបន្ទាប់មកចាប់ផ្ដើមរៀបចំបន្លែនានា។ ផ្សិតខ្មៅ ការ៉ុត ម្ទេស ស្លឹកខ្ទឹម ស្លឹកឃិនឆាយ ហាន់ជាសរសៃស្ដើងៗ។
យកមីសួទៅត្រាំទឹក ឲ្យរីកល្មម រួចយកវាទៅលាយជាមួយខ្ញី ខ្ទឹមស ស្លឹកឃីនឆាយ និងស្រាចិន ដោយច្របល់ចូលគ្នាឲ្យស្មើសាច់ ដោយបន្ថែមគ្រឿងផ្សំរសជាតិរួមមាន ម្សៅស៊ុប ស្ករស ប្រេងខ្យង និងម្ទេសឆា។ យកមីសួនោះទៅដាក់ក្នុងឆ្នាំងពីលើក្ដាម រួចចាក់ទឹកដោះគោ និងទឹកបន្តិច ហើយអប់ទុករយៈពេល៧នាទីលើភ្លើងហ្គាស នោះជាការ
Post a Comment