បង្អែម-ត្រប៉ែ

1

គ្រឿង​ផ្សំ
  • អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ ១​កំប៉ុង​ (កំប៉ុងទឹក​ដោះគោ​ខាប់​​)
  • មេ​ដំបែ ២​គ្រាប់
  • ដូង​ខ្ចី(មាន​សាច់ក្រាស់​គួរសម)កោស​ហើយ មួយ​ចាន​ចង្កឹះ (មិន​ទាន់​ត្រូវ​ការ​ភ្លាម​ទេ ទាល់​តែ​ត្រប៉ែ​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ទើប​ត្រូវ​ការ)
របៀប​ធ្វើ
  • ដាំ​បាយ​ដំណើប ៖ អង្ករ​ដំណើប​ខ្មៅ​ងាយ​ស្រួល​ដាំ​ជាង​អង្ករ​ដំណើប​ស គឺ​យើង​ដាំ​ដូច​ដាំ​បាយ​អង្ករ​ខ្សាយ​ធម្មតា។
  • ទុក​បាយ​ដំណើប​ដែល​ឆ្អិន​ហើយអោយ​ត្រជាក់។
  • យក​មេ​ដំបែ​បុក​អោយ​ម៉ត់ រួច​រោយ​លើ​បាយ​ដំណើប។
  • រួច​គ្រប​អោយ​ជិត រុំ​ក្រណាត់​ឬ​ថង់​ធ្វើ​យ៉ាង​ណា​អោយ​ហប់។
  • ទុក​រយះពេល​២ រី ៣​ថ្ងៃ​អាច​ញ៉ាំ​បាន​ហើយ។
  • ពេល​រៀប​ញ៉ាំ​ដាក់​ដូង​ ជា​ការ​ស្រេច។