សម្ល-ត្រីបឹងកញ្ជែត
ត្រីបឹងកញ្ជែតជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើត្រីបឹងកញ្ជែតដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើត្រីបឹងកញ្ជែតដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
o ក្រូចឆ្មា o ទឹកត្រី
o ខ្ទិះដូង o គ្រឿងដុក
o ម្ទេសឆ្អើរចិញ្ចាំម o ប្រេងសណ្តែក
o អំបិល o ម្សៅស៊ុប
o កញ្ឆែតបេះលាងទឹកអោយស្អាត o សណ្តែកដីបុក
o ត្រីឆ្តោរ រឺត្រីតាមលោកនាក់ចូលចិត្ត
ចំពោះរបៀបធ្វើ៖
ដំបុងត្រូវយក ត្រីយកទៅចានអោយឆ្អិន បន្ទាប់បក យកម្ទេសឆ្អើរចិញ្ចាំមលីងអោយក្រហមឈ្ងុយ សឹមដាក់គ្រឿងបុកលីងជាមួយ
រួចចាក់ខ្ទិះដូងរំងាស់ បង់អំបិល ស្ករស ទឹកត្រី ទឹក ក្រូចឆ្មា ភ្លក់ល្មមតាមចំណូលចិត្តសឹមបង់សណ្តែកដីបុកចូលរួចហើយរៀបកញ្ឆែត
ពីក្រោមដាក់ត្រីចានពីលើ រួចសឹមស្រោចទឹកគ្រឿង ជាកាស្រច។ ពេលបរិភោគដាក់ភ្លើងពីក្រោមខ្ទះ រឺឆ្នាំង ទើបឆ្ងាញ ៕
រួចចាក់ខ្ទិះដូងរំងាស់ បង់អំបិល ស្ករស ទឹកត្រី ទឹក ក្រូចឆ្មា ភ្លក់ល្មមតាមចំណូលចិត្តសឹមបង់សណ្តែកដីបុកចូលរួចហើយរៀបកញ្ឆែត
ពីក្រោមដាក់ត្រីចានពីលើ រួចសឹមស្រោចទឹកគ្រឿង ជាកាស្រច។ ពេលបរិភោគដាក់ភ្លើងពីក្រោមខ្ទះ រឺឆ្នាំង ទើបឆ្ងាញ ៕
Post a Comment