ស៊ុប-បង្គា

1
គ្រឿង​ផ្សំ
  • បង្កា​ ​ ​ → ៤០០​ ក្រាម
  • ផ្សិត​ចំបើង​ ​ ​ → ១៥០​ ក្រាម
  • ប៉េងប៉ោះ​ទុំ​ ​ ​ → ១​ ផ្លែ
គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ ()
  • ខ្ទឹម​ស​ ​ ​ → ១៥​ ក្រាម
  • ខ្ញី​ ​ ​ → ៣​ បន្ទះ
  • ទឹក​ ​ ​ → ៤​ ចាន​ចង្កឹះ
  • ខ្ទឹម​ក្រហម​ ​ ​ → ២​ កំពឹស
  • គល់​ស្លឹក​គ្រៃ​ ​ ​ → ២​ គល់
គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ ()
  • ម្ទេស​ប្លោក​ទុំ​ ​ ​ → ១​ ផ្លែ
  • ម្ទេស​បូកគោ​ ​ ​ → ១​ ផ្លែ
  • ដើម​ខ្ទឹម​ ​ ​ → ១​ ដើម
  • ស្លឹក​ក្រូច​សើច​ ​ ​ → ៥​ សន្លឹក
គ្រឿង​ផ្សំ​​រសជាតិ
  • ទឹក​បង្គា​ហឹរ​ ​ ​ → ២​ ស្លាបព្រាបាយ
  • ទឹក​ម្ទេស​ ​ ​ → ១​ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
  • ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ​ ​ ​ → ១​/៤​ កែវ
  • ទឹក​ត្រី​​ ​ → ១/២ កែវ
  • ស្ករ​​ ​ → ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
  • ដុំ​ស៊ុប​ខ្នរ​ ​ → ១ ​ដុំ
វិធី​ចំអិន
  1. បកសំបក​/​ឆូត​ខ្នង​បង្គា​ យក​សរសៃ​ចេញ
  2. ហាន់​ប៉េងប៉ោះ​ជា​ដុំៗ
  3. ពុះ​ផ្សិត​ចំបើង​ជា​ពីរ​ (បើ​ក្រពុំ​ធំ)
  4. ចាក់​គ្រឿង​បន្ថែម​(១)​ ក្នុង​ឆ្នាំង​ និង ​ស្ងោរ​ពុះ
  5. ចាក់​ចូល​ស្ងោរ​រំងាស់ ​គ្រឿង​​ផ្សំ​រសជាតិ
  6. ចាក់​ចូល គ្រឿង​ផ្សំ​បន្ថែម​ (២)​ ​ជា​ការ​ស្រេច៕