ភ្លា-ជ្រក់ ខ្ទឹមស
គ្រឿងផ្សំ
- ខ្ទឹមស (មើមតូចល្មម)
- ស្ករស
- ទឹកដាំពុះ
- ទឹកខ្មេះ
- អំបិល
វិធីផ្សំ
- លាងស្អាត កាត់ឫស តំរឹម ខ្ទឹមស
- ទុកអោយខ្ទឹមស ស្រកទឹក
- ដាក់រៀបខ្ទឹម ក្នុងកែវ ឬ ក្រឡ
- ដាំពុះ ទឹក (១០លីត្រ) ក្នុងនោះ លាយអោយសព្វ ស្ករស (៣ គីឡូ), អំបិល (១ គីឡូ)
- ទុកទឹក អោយនៅក្តៅអ៊ុនៗ
- ចាក់ទឹក ទៅក្នុងកែវ ឬ ក្រឡដី
- គ្របជិត ដើម្បីខ្ទឹមស ងំបានល្អ
រក្សាទុក
- រក្សាទុកកែវ ឬ ក្រឡ មានខ្ទឹមស នៅកន្លែង មិនក្តៅពេក មិនត្រជាក់ពេក
- គ្របជិត ទុក ២ ទៅ ៣ ខែ ទើបអាចញ៉ាំបាន
- ប្រើប្រាស់ស្លាបព្រាស្អាត ដើម្បីដួសខ្ទឹមស ញ៉ាំ
គ្រឿងផ្សំ
- ត្រីងៀតអាំង → ២-៣ ដុំ
- ម្ទេសក្រៀមម៉ត់ → ១/២ ស្លាបព្រាបាយ
- ខ្លាញ់ជ្រូក (ដុំតូចៗ) → កន្លះចានចង្កឹះ
- ទឹកក្រូចឆ្មារ → ២ ស្លាបព្រាបាយ
- ប្រហុក → ៥០ ក្រាម ឬ កន្លះខាំ
- ម្សៅស៊ុបរ៉តឌី → បន្តិចបន្តួច
- អំបិលម៉ត់ → ២ ស្លាបព្រាកាហ្វេ
- ត្រីចៀន (ត្រីអ្វីក៏បាន តាមចិត្តចង់) → ១-២ ក្បាល
- បន្លែផ្សេងៗ តាមចិត្តចង់ (ត្រសក់ ត្រកួន សណ្ដែកគួរ កញ្ឆែត ប្រពាយ ត្រប់វែង ត្រប់ស្រួយ ទំពាំងស្ងោរ…)។
វិធីចំអិន
- ដាក់ប្រហុកក្នុងឆ្នាំង មានទឹក
- រំងាស់រលួយ ប្រហុក សល់តែឆ្អឹង
- ដួសចេញ ទឹកប្រហុក ១ ចានចង្កឹះ
- លីងស្រួយ ម្ទេសក្រៀម
- បុកម៉ត់ ម្ទេសក្រៀម
- អាំងឆ្អិន ត្រីងៀត
- បេះយក សាច់ត្រីងៀត ខ្ទង់កន្លះចានចង្កឹះ
- បុកម៉ត់ សាច់ត្រីងៀត
- ចំហៀវ ខ្លាញ់ជ្រូក
- ស្រង់ហាន់តូចៗ កាកខ្លាញ់ជ្រូក (ចំណុះខ្លាញ់) ខ្ទង់កន្លះចានចង្កឹះ
- ផ្សំរួមគ្នា ទឹកប្រហុក ម្ទេសម៉ត់ សាច់ត្រីងៀតម៉ត់ ទឹកក្រូចឆ្មារ និង ចំណុះខ្លាញ់
- កូរអោយសព្វ
- ដាក់បន្តិច ម្សៅស៊ុបរ៉តឌី
- ភ្លក់ រសជាតិ សាបប្រៃ ថែមថយអំបិលម៉ត់
- ញ៉ាំ ជាមួយបន្លែ និង ត្រីចៀន តាមចិត្តចង់
Post a Comment