អាំង-នំបុ័ងសាច់មាន់តេរីយ៉ាគី

1

គ្រាន់តែ​កែខៃ​បន្តិច​ពី​ម្ហូប​ជប៉ុន អ្នក​អាច​ចម្អិន​សាច់មាន់ Teriyaki ឱ្យទៅជា​អាហារ​ពេលព្រឹក​និង​នំ​បុ័ង​ក្តៅ​ស្រួយ បូកផ្សំ​និង​រសជាតិ​សាច់មាន់​ប្រឡាក់​គ្រឿង Teriyaki ដ៏​ឆ្ងាញ់​ពិសា ។
ក-គ្រឿងផ្សំ
សាច់មាន់​សុទ្ធ 4 ខាំ ទឹក Sauce Teriyaki (ទឹកជ្រលក់​បែប​ជប៉ុន​មាន​លក់​នៅ​ទីផ្សារ​ទំនើប) ខ្ទឹមស ខ្ទឹម​ស្លឹក អំបិល ស្ករ ម្រេច​គ្រាប់ ប៉េងប៉ោះ ជីរវ៉ាន់ស៊ុយ ត្រសក់​នំ​បុ័ង ។
ខ-របៀប​ធ្វើ
1- សាច់មាន់​លាង​សំអាត​រួច​កាត់ដុំៗល្មមមាត់ ប្រឡាក់​សាច់មាន់​និង Sauce Teriyaki ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម​ចិញ្ច្រាំ រោយ​ម្រេច​គ្រាប់ខ្លះៗពីលើ​ទុក​ប្រមាណ 2-3 ម៉ោង​ឱ្យ​គ្រឿងគ្រៅ​ជ្រាបចូល​សាច់មាន់ ។
1
-បើ​គ្មាន Teriyalci អាច​ជំនួស​ដោយ​ទឹកស៊ីអ៊ីវ 1 ស្លាបព្រា​សម្ល​មួយ​ស្លាបព្រា​ស្ករ និង ស្រា Mirin ឬ​ស្រា​សម្រាប់ធ្វើ​ម្ហូប 1 ស្លាបព្រា​ដែរ ។
-សាច់មាន់​ក្រោយពេល​ប្រឡាក់​រួច​ដាក់ចូល​ចៀន​ក្នុង​ខ្ទះ​ខ្លាញ់​ក្តៅ​ដែល​ បំពង​ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម​ឡើង​ឈ្ងុយ​ហើយ ។ ត្រូវ​ត្រឡប់​សាច់មាន់​ឡើង​ចុះ រហូត​ឆ្អិន​ល្មម ។ ត្រូវ​ចាំ​ពេល​ចម្អិន​សាច់មាន់​ត្រូវ​ចាក់​ទឹកគ្រឿង​ប្រឡាក់សាច់​ចូល​ជាមួយ ។
-យើង​អាច​បន្ថែម​អំបិល ស្ករ ហើយ​ភ្លក្ស​ឱ្យ​ល្មមមាត់ ។ ទឹក Sauce Teriyalci នឹងធ្វើ​ឱ្យ​ពណ៌​សាច់​ទ្រង់​ក្រ​ម៉ៅ ។
1បើកភ្លើង​តូច​ល្មម​ប្រមាណ 30 នាទី រហូតដល់​សាច់​ឆ្អិន អស់ហើយ​មាន​ពណ៌​ល្មម​ពេញភ្នែក​ជាការ​ស្រេច ហើយ​ពន្លត់​ចង្ក្រាន  ។
1
នំ​បុ័ង​កម្តៅ​ឱ្យ​ស្រួយ សូក​ប៉េងប៉ោះបន្ទះៗចូលក្នុង​ហើយ​ចាប់​សាច់មាន់ដុំៗសូក​ចូល​អាច​បន្ថែម​ដោយ​ ត្រសក់ ឬ មួយ​ជ្រក់​តាម​ចំណូលចិត្ត​អ្នក​បរិភោគ ។ បើ​ចូលចិត្ត​ហឹរ អ្នក​អាច​បន្ថែម​ម្ទេស​ជ្រក់ ៕