ស៊ុប-នំបញ្ចុកខគោ
ក-គ្រឿងផ្សំ
ឆ្អឹងគោ 1kg ខ្ញីមួយឬពីរមើម ខ្ទឹមបារាំងមួយឬពីរមើម ប្រហិតសាច់គោ 5ខាំ សរសៃគោ 5ខាំ ខ្ទឹមស្លឹកជីរក្រអូប អំបិល ម្សៅស៊ុប ក្រូចឆ្មារ ស្ករ សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកគ្រៃចិញ្ច្រាំ ម្ទេសម៉ត់ (ម្សៅ) ខ្ទឹមស ប្រេងឆា ជីររណា ។
ខ-របៀបធ្វើ

ឆ្អឹងគោ 1kg ខ្ញីមួយឬពីរមើម ខ្ទឹមបារាំងមួយឬពីរមើម ប្រហិតសាច់គោ 5ខាំ សរសៃគោ 5ខាំ ខ្ទឹមស្លឹកជីរក្រអូប អំបិល ម្សៅស៊ុប ក្រូចឆ្មារ ស្ករ សណ្តែកបណ្តុះ ស្លឹកគ្រៃចិញ្ច្រាំ ម្ទេសម៉ត់ (ម្សៅ) ខ្ទឹមស ប្រេងឆា ជីររណា ។
ខ-របៀបធ្វើ

ឆ្អឹងគោ សរសៃគោលាងឱ្យស្អាត ស្រុសទឹកក្តៅបន្តិចដើម្បីឱ្យស្អាតជម្រុះចោលក្លិននិងសារធាតុមិនល្អ ។


ខ្ញីកោសសម្បក ខ្ទឹមបារាំងបកសម្បកលាងឱ្យស្អាតហើយអាំងវាឱ្យខ្លោចៗសម្បកខាងក្រៅ ។
តមកដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមបារាំង ឆ្អឹងគោ សរសៃគោចូលឆ្នាំងទ្រើសមួយហើយរម្ងាស់និងអំបិលមួយស្លាបព្រាសម្ល ហើយឧស្សាហ៍ដួសពពុះចោលពេលពុះ ។
ខ្ទឹមស្លឹក ជីរក្រអូប ជីររណា លាងសម្អាតហើយហាន់ល្អិតៗ ។ សណ្តែកលាងឱ្យស្អាតស្រង់ឡើងឱ្យស្រក់ទឹកអស់ ។

តមកដាក់ខ្ញី ខ្ទឹមបារាំង ឆ្អឹងគោ សរសៃគោចូលឆ្នាំងទ្រើសមួយហើយរម្ងាស់និងអំបិលមួយស្លាបព្រាសម្ល ហើយឧស្សាហ៍ដួសពពុះចោលពេលពុះ ។


នំបញ្ចុក(សរសៃធំ) ឬគុយទាវ បើទិញធុញក្រៀមត្រូវត្រាំទឹកត្រជាក់ប្រមាណ 15នាទី ហើយស្រុសទឹកពុះ បួន-ដប់នាទីទៀតហើយពន្លត់ចង្ក្រានគ្របឆ្នាំងនំបញ្ចុក ទុកមួយអន្លើ លុះវាត្រជាក់ចាក់ចូលចានទឹកត្រជាក់ម្តងទៀត កុំឱ្យសរសៃនំជាប់គ្នា ហើយស្រង់ឡើងទុកឱ្យស្រក់ទឹកអស់ ។ បើប្រើនំបញ្ចុកស្រស់ត្រូវប្រើដៃស្អាតរុះសរសៃនំកុំឱ្យជាប់គ្នា ក្រោយពេលស្រុស ។
ដាក់កូនឆ្នាំងតូចមួយឱ្យក្តៅ ដាក់ប្រេងឆា លីងខ្ទឹមសឱ្យឈ្ងុយហើយដាក់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសម្សៅចូល ចាក់ទឹកត្រីចូលបន្តិច ស្ករបន្តិច ហើយប្រើចង្កឹះកូនឱ្យសព្វប្រមាណ 5 នាទី ពន្លត់ចង្ក្រានទុកមួយអន្លើ ។



ឆ្នាំងស៊ុបគោ ពេលស្ងោរឆ្អិន ហើយស្រង់សរសៃគោឡើងហាន់ចំណិតៗល្មមមាត់ ។ តមកស្ងោរឱ្យពុះទៀត ហើយកៀគ្រឿងឆាខាងលើដាក់ចូល បង់គ្រឿងគ្រៅភ្លក្សឱ្យល្មមមាត់ហើយរម្ងាស់ទាល់តែឆ្អឹងគោបញ្ចេញ ជាតិអស់ ហើយដាក់ប្រហិតចូលស្ងោ 4-10 នាទីទៀត ហើយបើកភ្លើងតូចឱ្យពុះតិចៗដើម្បីពេលហូបទឹកស៊ុបនៅក្តៅៗ ។


ពេលហូបដួសសរសៃនំបញ្ចុក (គុយទាវ) ដាក់ចាន រោយសរសៃគោពីលើហើយស្រូបទឹកស៊ុបពីលើរួចរោយខ្ទឹមស្លឹកនិងជីរពីលើ ហើយហូបនិងសណ្តែកបណ្តុះនិងថែមម្ទេសផ្លែទៀតបើចង់ហ្នឹងខ្លាំង ៕
Post a Comment