ញាំ-ជ្រក់ខ្ទឹមឆ្ងាញ់និងមិនហាំង

1
ជាមួយ ​ការ​ធ្វើ​របៀប​នេះ​ សូម្បី​អ្នក​ដែល​មិន​ចូល​ចិត្ដ​ក្បិន​និង​ភាព​ហាំង​របស់​ខ្ទឹម​​ក៏​គង់​ចង់​ បរិភោគ​ជ្រក់​ខ្ទឹម​នេះ​ដែរ​ ពីព្រោះ​វា​ឈ្ងុយ​ ផ្អែម​ឆ្ងាញ់។ អ្នក​អាច​សាកល្បង​លមើល។
ក-គ្រឿងផ្សំ៖
១,២គីឡូក្រាម, ខ្ទឹមក្រហម ០,៥គីឡូក្រាម, ស្ពឺជូរទុំ ៣០០ក្រាម, អំបិល​គ្រាប់​៣០០ក្រាម, ស្ករ៤០០មីលីលីត្រ, ទឹកខ្មេះ។
ខ-របៀបធ្វើ៖
ខ្ពឹមក្រហមបកសំបក​កាត់​បុស​ចោល​ឱ្យ​អស់។ តំរៀប​ខ្ទឹម​មួយ​ជាន់​រោយ​អំបិល​គ្រាប់មួយ​ជាន់។ ពូតផ្លែស្ពឺយក​ទឹក​ស្រោច​ពី​លើ​ឱ្យ​លិច​ខ្ទឹម​ កាក​ផ្លែស្ពឺដាក់​ពី​លើ​ខ្ទឹម។ គ្រប​មាត់​ឱ្យ​ជិត​ទុក​ចោល​មួយ​ថ្ងៃ ហើយ​ឧស្សាហ៍​ត្រឡប់​បួន​ដប់​មើម​នៅ​ខាង​លើ​ដើម្បីឱ្យ​ខ្ទឹម​ស្មើពណ៌។
ក្រោយទុក​មួយ​ថ្ងៃ​ត្រៀម​ទឹក​ខ្មេះ​ដាក់​ក្នុង​គោម​ពីរ​ដើម្បី​លាង​ខ្ទឹម។ ស្រង់​យក​ម្ដង​៤-១០មើម​ដាក់​ចូល​គោម​ទី1លាង​លើកទី១ តមក​ដាក់​ចូល​គោម​ទី2លាប​លើក​ទី២​ ហើយ​ដាក់​ឱ្យ​ស្ងួត​មួយ​អន្លើ។