ចៀន-សាច់មាន់ចមិ្អនរបៀបឡារុយ (Laru)

1
សាច់​មាន់ចមិ្អន​របៀប​ឡារុយ​គឺជា​មុខ​ម្ហូប​មួយ​បែប​ដែល​ផ្សំពីគ្រឿង​ ផ្សំខែ្មរ​ទាំង​ស្រុង​  គ្រាន់តែ​ចមិ្អន​របៀប​អឺរ៉ុប​ដើម្បីឱ្យ​បាន​រស​​ជាតិ​បែ្លក​តែ​ប៉ុណ្ណោះ​។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
ភ្លៅមាន់​ 200g, ការ៉ុត​ 50g​, ដំឡូង​បារាំង​ 50g​, សណ្តែក​ 40g​, ឆឹ្អង​មាន់ 300g, គ្រឿង​គ្រៅមាន​  ម្សៅ​ស៊ុប​  ​អំបិល​ ប្រេង​ឆា ខ្ទឹម​ក្រហម​ចិញ្ច្រាំ​ឱ្យ​ម៉ត់ ជីវ៉ាន់ស៊ុយ​។
២. របៀបធ្វើ៖
ត្រូវ​រើស​យក​សាច់​មាន់​រស់ ​ស្រស់ៗ ​ហើយ​ធាត់​លាង​សំ​អាត​​និង​ទឹក​​អំបិល​  លាង​សាជា​ថ្មីនិង​ទឹក​ស្អាត​  ទុក​ឱ្យ​ស្រក់​​ទឹក​អស់​។ ដាក់កំភ្លៅ​