ភ្លា-របៀបរុស្ស៊ី
ភ្លាបែបរុស្ស៊ី គឺជាមុខម្ហូបធម្មតាមួយប្រភេទ ដែលមានគ្រឿងផ្សំជាពពួកមើមស្ងោរ លាយនិងទឹកជ្រលក់ (Sauce) Mayonnaise ប៉ុន្តែបើរកបាន Mayonnaise បែបរុស្ស៊ី នោះរសជាតិកាន់តែប្រសើរឡើង។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
សាច់ជ្រូកស្ងោរ ៥០g, ដំឡូងបារំាង ១មើម, ការ៉ុត ១/២មើម, សណ្តែកហូឡង់ ៥០g, សាឡាដ ៥០g, ប៉េងប៉ោះ ២, មូស្តាត (Mustard) ១/៣ស្លាបព្រាសម្ល, អំបិល, ម្រេច, ទឹកក្រូចឆ្មារ។
២. របៀបធ្វើ៖
សាច់ជ្រូកស្ងោរកាត់តូចៗល្មមមាត់ ដំឡូងបារាំង និងការ៉ុត ចិតសំបកហើយកាត់ជ្រុងៗ។ សណ្តែកហូឡង់ សាឡាដលាងឱ្យស្អាត ប៉េងប៉ោះលាងឱ្យស្អាតកាត់ជាពីរ។
ដំឡូង បារាំង ការ៉ុត សណ្តែកហូឡង់យកទៅស្ងោរឱ្យឆ្អិន។ ស៊ុតមាន់ស្ងោរឆ្អិនបកសំបកហើយកាត់ជា៤ចំណែក។ លាយឱ្យសព្វសាច់រវាង Mayonnaise និងមូស្តាត ព្រមទាំង អំបិល ម្រេច និងទឹកក្រូចឆ្មារ។ តមកដាក់ដំឡូងបារាំង ការ៉ុត និងសណ្តែកហូឡង់ស្ងោររួចចូលហើយកូរឱ្យសព្វសាច់។ ពេលបរិភោគត្រូវរៀបសាឡាដ ជុំវិញចានគោមកំផ្លាត
Post a Comment