ចៀន-ត្រប់សណ្ដាយស្នូលសាច់ចិញ្ច្រាំ

1
ជាមួយគ្រឿង​ផ្សំងាយៗ​ដូច​ត្រប់​សណ្ដាយ​ ជីវ​ក្រអូប​ ខ្ទឹម​បារាំង​សាច់​ជ្រូក​ និង​របៀប​ចម្អិន​សាមញ្ញៗ យើង​ជឿថា​វា​អាច​ជួយ​ឱ្យ​បញ្ជីមុខ​ម្ហូបប្រចាំគ្រួសារ​អ្នកកាន់​តែ​សម្បូរ សម្រាប់​ការ​ទទួល​បាន​ដ៏ឆ្ងាញ់ពិសា។
ក-គ្រឿងផ្សំ
ត្រប់សណ្ដាយ២ផ្លែវែងៗសាច់ជ្រូកឬសាច់មាន់កិន២ខាំ ជីរក្រអូប​៤-១០ស្លឹក ខ្ទឹមបារាំង​មួយ​ចំហៀង​ ទឹកត្រី អំបិល ម្សៅស៊ុប​ម្រេច ខ្ទឹមក្រហម​ហាន់​តូចៗ ប្រេងឆា ជ្រក់​ម្ទេស​(ហូបតាម​ចិត្ដ)។
ខ-របៀបធ្វើ
-កាត់ត្រប់សណ្ដាយកង់ៗ៥សង់ទីម៉ែត្រ ត្រាំត្រប់​ក្នុង​ទឹក​អំបិល​ឡមៗប្រមាណ​ជា​១៥នាទី។
-កាត់ដុំត្រប់សណ្ដាយ​តែ​កុំឱ្យ​ដាច់ពីគ្នា។
-ជីរក្រអូបហាន់តូចៗ ខ្ទឹមបារាំងចិញ្ច្រាំតូចៗ។
-សាច់ជ្រូកកិនលាយនិងជីរក្រអូប​ ខ្ទឹម​ក្រហម​ហាន់​តូច​ៗ​លាយ​និង​ម្រេច​គ្រាប់​ខ្លះៗ​ អំបិល​មួយ​ស្លាប់​ព្រា ម្សៅ​ស៊ុប​កន្លះស្លាបព្រា ទឹកត្រីបីកូន​ស្លាបព្រាច្របល់​លាយ​ឱ្យសព្វសាច់។
-ប្រើស្លាបព្រាដួស​ល្បាយ​សាច់​ចិញ្រ្ចាំ​ ញាត់​ចូល​កណ្ដាល​កង់​ត្រប់។ ត្រូវ​ញាត់​សាច់​ឱ្យ​ណែន​និង​ច្រើន​ ត្បិត​ពេល​ចៀន​សាច់​និង​ស្វិត​មក​វិញ។
-ដាក់ប្រេងឆា​ឱ្យ​ពុះ​ក្នុងខ្ទះ​ក្ដៅ ដាក់​ត្រប់​ស្នូល​សាច់​ ចូល​ម្ដង​មួយ​កង់​ៗ​ ហើយ​ប្រើ​ចង្កឹះ​ត្រឡប់​វា​ឱ្យ​ល្អិត​ល្អ​ សព្វកន្លែង។
-ពេលត្រប់​ឆ្អិន​ស្រង់​ដាក់​លើ​ចាន​កំផ្លាត​ដែល​មាន​ទ្រាប់​ក្រដាស​សម្រាប់​ យក​ប្រេង។ បើ​អាច​អ្នក​អាច​អាំងត្រប់​ក្នុង​កម្ដៅ​ឱ្យ​ក្ដៅ​២០ទៅ២៥នាទីជំនួសការ​ចៀន​ ក៏បាន។
-តម្រៀបលើចានជ្រលោះ និងម្ទេសជ្រក់ហូបនិងបាយស។
1
រើសត្រប់សណ្ដាយប្រវែងៗគ្នា
1កាត់ត្រប់ដុំជា​ពី តែកុំឱ្យដាច់​ពីគ្នា
1ជីរក្រអូបលាងឱ្យស្អាតចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិតៗ
1ជីរក្រអូបលាងឱ្យស្អាតចិញ្ច្រាំឱ្យល្អិតៗ
1ញាត់សាច់ចូល​កណ្ដាល​ដុំ​ត្រប់
1
ដាក់ចៀនលើចង្ក្រាន បើកភ្លើងតូចៗឱ្យឆ្អិនសព្វសាច់។