ភ្លា-ត្រីអណ្តែង និងស្វាយ
វាជាមុខម្ហូបបើកឆាកយ៉ាងប្រពៃ ដែលត្រូវបានបូកផ្សំគ្នានូវរសជាតិ ប្រៃ ផ្អែម ជូរ និង ហិរ។ ជាតិជូរៗរបស់សា្វយផ្សំដោយឱជារសឆ្ងាញ់ពិសារនៃសាច់ត្រីអណែ្តង ជម្រុញឱ្យអ្នកផងចង់ទទួលទានបន្តនូវមុខម្ហូបដទៃឯទៀតៗ។
១. គ្រឿងផ្សំ៖
ត្រីអណ្តែង ២០០ក្រាម, ម្ទេសខ្មាំង ៤-៥ផ្លែ, ទឹកត្រីឆ្ងាញ់ ៣ ស្លាបព្រាសម្លរ, ស្ករ ២ស្លាបព្រាសម្លរ, ខ្ទឹមក្រហម៥០ក្រាម, សណ្តែកដី៣០ក្រាម, ប្រេងឆា៣ស្លាបព្រាសម្លរ។
២. របៀបធ្វើ៖
ត្រីអណ្តែងលាង និង ទឹកអំបិលឱ្យស្អាតរំអិល វះពោះយកពោះវៀនចេញឱ្យអស់ ទុកឱ្យស្ងួតទឹក។ ដាក់ត្រីអណ្តែងចៀនឱ្យឆ្អិនសព្វសាច់ ពល្លះយកតែសាច់ ហូតឆ្អឹងចោលឱ្យអស់ហើយចិញ្រ្ចាំឱ្យតូចៗរួចលាយច្របល់ និងម្សៅបំពង តមកដាក់ ចូលខ្ទះប្រេង កំពុងពុះចៀនសាថ្មីឱ្យឡើងស្រួយហើយដួសដាក់ចានកំផ្លាត។ ស្វាយរើសយកធុនណា ជូរល្មមៗចិតសំបកចោលលាងឱ្យស្អាតហើយឈូសជាសរសៃវែងៗ។
Post a Comment