ឆា-មីទាញចិនពេញនិយមភ្ញៀវខ្មែរ

1
ភ្នំពេញ : ស្ថិត​នៅ​តាម​ដង​វិថី​ព្រះមុនីវង្ស ចុះ​ពី​ស្ដុប​ពេទ្យ​ចិន​ប្រមាណ​ជា​២​រយ​ម៉ែត្រ ភោជនីយដ្ឋាន​ចិន​មួយ​យីហោ «មី​ទាញ» តែង​តែ​មាន​សភាព​អ៊ូអរ​ជានិច្ច ជាមួយ​នឹង​វត្តមាន​ភ្ញៀវ​បរទេស និង​ខ្មែរ​មិន​ដាច់​ឡើយ។
ចូល​ទៅ​ខាង​ក្នុង​ហាង លោក​អ្នក​ប្រាកដ​ជា​មាន​អារម្មណ៍​ថា ហាក់​កំពុង​ធ្វើ​ដំណើរ​កម្សាន្ត​ទៅ​លេង​ទីក្រុង​ចិន​ឆាយណា​ថោន នៅ​បរទេស​ដូច្នោះ​ដែរ ដោយ​សារ​តែ​ការ​តុប​តែង និង​បញ្ជី​មុខ​ម្ហូប​ត្រូវ​បាន​សរសេរ​ជា​ភាសា​ចិន និង​អង់គ្លេស មិន​មាន​អក្សរ​ខ្មែរ​មួយ​តួ​ណា​សោះ។ សូម្បី​តែ​អ្នក​រត់​តុ និង​អ្នក​គិត​លុយ​ក៏​ទាក់​ទង​គ្នា​ជា​ភាសា​ចិន​ដែរ។
ក្រោយ​ពី​ចូល​អង្គុយ​នៅ​តុ​ភ្ញៀវ​នឹង​ទទួល​ការ​ស្វាគមន៍​ដោយ​ទឹក​តែ​ ក្ដៅៗ​ឥត​គិត​ថ្លៃ មុន​នឹង​ត្រូវ​សម្រេច​ចិត្ត​ថា​កុម្ម៉ង់​មី​ប្រភេទ​ណា។ មីទាញ ជា​ទូទៅ​មាន​សរសៃ​ធំៗ ហើយ​ស្វិត។ វា​ត្រូវ​បាន​គេ​វាយ​បំបែក​ម្សៅ​មួយ​ដុំ​ធំ ឲ្យ​ក្លាយ​សរសៃ​មី​ភ្លាមៗ ដូច​ក្នុង​រឿង​ភាពយន្ត ចុង​ភៅ​ទេវតា​របស់​ហុង​កុង​ដែរ។
ភ្ញៀវ​ដែល​មក​ទទួល​ទាន​អាច​មាន​ជម្រើស​កុម្ម៉ង់​យក​សាច់​ទា គ្រឿង​ក្នុង​ជ្រូក ឬ​គាវ ដើម្បី​ទទួល​ទាន​ជាមួយ​មី​ទឹក​ស៊ុប ដែល​មាន​បន្លែ​ស្ពៃ ឬ​ស្ពៃ​ជូរ​តាម​ចំណូល​ចិត្ត។ ក្រៅ​ពី​មី​ស៊ុប នៅ​ហាង «មី​ទាញ» ក៏​មាន​មីឆា គាវ​ចំហុច ឬ​គាវ​បំពង​លក់​ផង​ដែរ។ រសជាតិ​អាហារ​នៅ​ទីនេះ ជា​ទូទៅ​គឺ​ជា​រសជាតិ​ដើម​របស់​ចិន ដែល​មាន​លក្ខណៈ​ខុស​ពី​គុយទាវ​ចិន​ធម្មតា​នៅ​ភ្នំពេញ។
មី​ទាញ អាច​ទទួល​ទាន​ដោយ​បន្ថែម​ទឹកស៊ីអ៊ីវ​ជូរ ម្ទេស​ឆ្អើរ និង​គ្រឿង​គ្រៅ​ផ្សេងៗ​ដែល​មាន​លើ​តុ​ស្រាប់។ តម្លៃ​អាហារ​នៅ​ទីនេះ​គឺ​មួយ​ចាន​ចាប់​ពី​១,៥​ដុល្លារ​ឡើង​ទៅ៕