បំពង-សាច់ជ្រូកបីជាន់បំពងម្សៅពោត

1
ភ្នំពេញ : ស្ថិត​នៅ​លើ​វិថី​ប៉ាស្ទ័រ ហានី កាហ្វេ​មាន​ការ​តុប​តែង​លក្ខណៈ​អាស៊ី​កាត់​អឺរ៉ុប។ ដោយ​គ្រាន់​តែ​ចូល​ទៅ​ដល់​បរិវេណ​ខាង​ក្នុង​ភ្លាម យើង​នឹង​ឃើញ​អាង​ទឹក​ពណ៌​ខៀវ​ស្រងាត់​នៅ​ចំ​កណ្ដាល​ហាង ដែល​ហ៊ុម​ព័ទ្ធ​ទៅ​ដោយ​រុក្ខជាតិ​បៃតង និង​ដើម​ផ្កា​នានា។ តុ​អាហារ​តូចៗ​ត្រូវ​បាន​រៀបចំ​នៅ​ជុំវិញ​អាង​ទឹក ដោយ​ជ្រក​ក្រោម​ម្លប់​ឆត្រ​ពណ៌​ស​គួរ​ជា​ទី​មនោរម្យ​ក្នុង​ការ​ក្រេប​ ភេសជ្ជៈ និង​ទទួល​ទាន​អាហារ​។
ថ្វី​ដ្បិត​តែ​មាន​ស្លាក​យីហោ​ថា​ជា​ហាង​កាហ្វេ​ក្ដី ប៉ុន្តែ​ហាង ហានី កាហ្វេ មាន​បម្រើ​សេវា​ម្ហូប​អាហារ​ជា​ច្រើន​មុខ​មិន​ចាញ់​ភោជនីយដ្ឋាន​ទូទៅ​នោះ​ ទេ។ មុខ​ម្ហូប​ដែល​មាន​តុល្យភាព​បន្លែ និង​សាច់​ហើយ​មើល​ទៅ​គួរ​ឲ្យ​ទាក់​ទាញ​នោះ​គឺ «សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់​បំពង​ម្សៅ​ពោត​» ដែល​យើង​ទទួល​ទាន​ជាមួយ​នឹង​ដំឡូង​បារាំង​ម៉ដ្ឋ ព្រម​ទាំង​បន្លែ​ដទៃ​ទៀត។
គ្រឿង​ផ្សំ​អាហារ​នេះ​ងាយ​ស្រួល​ក្នុង​ការ​រក​ទិញ​ណាស់។ ដើម្បី​ចម្អិន​វា លោក​អ្នក​ត្រូវ​ការ​សាច់​ប៊េក​ខិន (Bacon) ឬ​សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់ ម្សៅ​ពោត ពង​មាន់ ឈីស ដំឡូង​បារាំង ប៉េងប៉ោះ ផ្កា​ខាត់​ណា​បៃតង​ប្រូខូលី ម្ទេស​ប្លោក​ក្រហម និង​ផ្លែ​អូលីវ។
ក្នុង​ដំណាក់​កាល​ចម្អិន ដំបូង​ត្រូវ​យក​សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់​មក​រុំ​ជាមួយ​នឹង​បន្ទះ​ឈីស រួច​យក​ទៅ​ប្រលាក់​ជាមួយ​ម្សៅ​ពោត។ គោះ​ពង​មាន់​ចម្រាញ់​យក​ស៊ុត​ផ្នែក​ពណ៌​ក្រហម រួច​យក​ទៅ​ជ្រលក់​ជាមួយ​សាច់​ជ្រូក​ដែល​រុំ​ឈីស និង​ម្សៅ​ពោត​រួច។ យក​ដុំ​សាច់​ទៅ​បំពង​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្មម។ បន្ទាប់​មក​យក​ដំឡូង​បារាំង​ទៅ​ស្ងោរ​ចំហុយ ហើយ​យក​ស្លាប​ព្រា​កិន​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ រួច​យក​ទៅ​រៀប​ចំ​ដូច​រូបភាព ខាង​លើនេះ​ជា​ការ​ស្រេច។ សាច់​ជ្រូក​បីជាន់​បំពង​ម្សៅ​ពោត​នេះ​មាន​តម្លៃ​ប្រមាណ​៤ដុល្លារ​ក្នុង​១​ ចាន៕