អាំង-ទ្រូងមាន់អាំង គ្រឿងបែបអឺរ៉ុប
មុខម្ហូបថ្ងៃនេះ ជឿជាក់ថាប្រិយមិត្តពិតជាពេញចិត្តមិនទាំងរស់ជាតិនិងសោភណភាពនៃ មុខម្ហូបមួយដែលឈ្មោះថាសាច់ទ្រូងមាន់អាំងប្រហាក់គ្រឿងពិសេស។តើ ម្ហូបមួយនេះមានគ្រឿងផ្សំនិងរបៀងធ្វើយ៉ាងម៉េចទៅ?
ខាងក្រោមនេះគឺជាគ្រឿងផ្សំនិងរបៀបធ្វើរបស់សាច់ទ្រូងមាន់អាំងប្រឡាក់គ្រឿងពិសេសដែលប្រិយមិត្តទន្ទឹងរង់ចាំ៖
គ្រឿងផ្សំៈ
-សាច់ទ្រូងមានប្រមាណ២គីឡូក្រាមដោយអត់យកឆ្អឹងនិងស្បែក
-ប្រេងឆាកន្លះពែង
-ម្ទេសម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ខ្ទឹមបុក២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិលលាយខ្ទឹមបារាំង២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ជីក្រហមក្រៀមម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្អមក្រៀមម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្ទេសផ្លោកម៉ដ្ឋ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកខ្ញី២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រេចម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិល១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ក១/3ពែងឬកូនចាន
-ខ្ទឹមបារាំងហាន់ឲ្យល្អិត១ផ្លែ
-ម្ទេសផ្លោកខ្ចីហាន់ឲ្យល្អិត១ផ្លែ
គ្រឿងផ្សំៈ
-សាច់ទ្រូងមានប្រមាណ២គីឡូក្រាមដោយអត់យកឆ្អឹងនិងស្បែក
-ប្រេងឆាកន្លះពែង
-ម្ទេសម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ខ្ទឹមបុក២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិលលាយខ្ទឹមបារាំង២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ជីក្រហមក្រៀមម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្អមក្រៀមម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្ទេសផ្លោកម៉ដ្ឋ១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ទឹកខ្ញី២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ម្រេចម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-អំបិល១ស្លាបព្រាកាហ្វេ
-ស្ក១/3ពែងឬកូនចាន
-ខ្ទឹមបារាំងហាន់ឲ្យល្អិត១ផ្លែ
-ម្ទេសផ្លោកខ្ចីហាន់ឲ្យល្អិត១ផ្លែ
របៀបធ្វើៈ
ទី១.ចាក់គ្រឿងផ្សំចូលក្នុងទៅក្នុងចានធំល្មមមួយលើកលែងតែសាច់ទ្រូងមាន់
ទី២.កាត់ឬហាន់សាច់ទ្រូងមាន់ឲ្យវែងល្មម
ទី៣.ដាក់សាច់ទ្រូងមាន់ច្របល់ឬប្រឡាក់ជាមួយគ្រឿងផ្សំ
ទី៤.ទុករយៈពេលឲ្យបានយូរបន្តិចឬបានយ៉ាងតិច៤ម៉ោង
ទី៥.យកសាច់មាន់មកអាំងនៅលើចង្ក្រានឬឡអាំងសាច់
ទី៦.អាំងឬចម្អិនសាច់ឲ្យឆ្អិនល្មមពោលគឺកុំវាក្រៀមខ្លាំងពេកឬខ្លោច
ទី៧.ដួសដាក់ចានហើយរចនាតាមការគួរគឺជាការស្រេច។
ទី១.ចាក់គ្រឿងផ្សំចូលក្នុងទៅក្នុងចានធំល្មមមួយលើកលែងតែសាច់ទ្រូងមាន់
ទី២.កាត់ឬហាន់សាច់ទ្រូងមាន់ឲ្យវែងល្មម
ទី៣.ដាក់សាច់ទ្រូងមាន់ច្របល់ឬប្រឡាក់ជាមួយគ្រឿងផ្សំ
ទី៤.ទុករយៈពេលឲ្យបានយូរបន្តិចឬបានយ៉ាងតិច៤ម៉ោង
ទី៥.យកសាច់មាន់មកអាំងនៅលើចង្ក្រានឬឡអាំងសាច់
ទី៦.អាំងឬចម្អិនសាច់ឲ្យឆ្អិនល្មមពោលគឺកុំវាក្រៀមខ្លាំងពេកឬខ្លោច
ទី៧.ដួសដាក់ចានហើយរចនាតាមការគួរគឺជាការស្រេច។
Post a Comment