អាំង-ទ្រូងមាន់អាំង គ្រឿងបែបអឺរ៉ុប

មុខម្ហូប​ថ្ងៃនេះ ជឿជាក់ថា​ប្រិយមិត្ត​ពិតជា​ពេញចិត្ត​មិន​ទាំង​រស់ជាតិ​និង​សោភណភាព​នៃ​ មុខម្ហូប​មួយ​ដែល​ឈ្មោះថា​សាច់​ទ្រូង​មាន់​អាំង​ប្រហាក់​គ្រឿង​ពិសេស។តើ​ ម្ហូប​មួយ​នេះ​មាន​គ្រឿងផ្សំ​និង​របៀង​ធ្វើ​យ៉ាងម៉េច​ទៅ?
ខាងក្រោម​នេះ​គឺជា​គ្រឿងផ្សំ​និង​របៀប​ធ្វើ​របស់​សាច់​ទ្រូង​មាន់​អាំង​ប្រឡាក់​គ្រឿង​ពិសេស​ដែល​ប្រិយមិត្ត​ទន្ទឹងរង់ចាំ៖
គ្រឿងផ្សំៈ
-សាច់​ទ្រូង​មាន​ប្រមាណ២គីឡូក្រាម​ដោយ​អត់​យក​ឆ្អឹង​និង​ស្បែក
-ប្រេងឆា​កន្លះ​ពែង
-ម្ទេស​ម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-ខ្ទឹម​បុក២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-អំបិល​លាយ​ខ្ទឹមបារាំង២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-ជី​ក្រហម​ក្រៀម​ម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-ម្អម​ក្រៀម​ម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-ម្ទេសផ្លោក​ម៉ដ្ឋ១ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-ទឹក​ខ្ញី២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-ម្រេច​ម៉ដ្ឋ២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-អំបិល១ស្លាបព្រា​កាហ្វេ
-ស្ក១/3ពែង​ឬ​កូនចាន
-ខ្ទឹមបារាំង​ហាន់​ឲ្យ​ល្អិត១ផ្លែ
-ម្ទេសផ្លោក​ខ្ចី​ហាន់​ឲ្យ​ល្អិត១ផ្លែ
របៀប​ធ្វើៈ
ទី១.ចាក់​គ្រឿងផ្សំ​ចូលក្នុង​ទៅក្នុង​ចាន​ធំ​ល្មម​មួយ​លើកលែងតែ​សាច់​ទ្រូង​មាន់
ទី២.កាត់​ឬ​ហាន់សាច់​ទ្រូង​មាន់​ឲ្យ​វែង​ល្មម
ទី៣.ដាក់​សាច់​ទ្រូង​មាន់​ច្របល់​ឬ​ប្រឡាក់​ជាមួយ​គ្រឿងផ្សំ
ទី៤.ទុក​រយៈពេល​ឲ្យ​បានយូរ​បន្តិច​ឬ​បាន​យ៉ាងតិច៤ម៉ោង
ទី៥.យក​សាច់មាន់​មក​អាំង​នៅលើ​ចង្ក្រាន​ឬ​ឡ​អាំង​សាច់
ទី៦.អាំង​ឬ​ចម្អិន​សាច់​ឲ្យ​ឆ្អិន​ល្មម​ពោលគឺ​កុំ​វា​ក្រៀម​ខ្លាំងពេក​ឬ​ខ្លោច
ទី៧.ដួស​ដាក់​ចាន​ហើយ​រចនា​តាម​ការគួរ​គឺជា​ការ​ស្រេច។
11