ចៀន-សាច់មាន់ចៀនខ្ទឹមសរពិសេស
កាលពីការចុះផ្សាយអត្ថបទមុន ប្រិយមិត្តបានដឹងមកហើយអំពីគ្រឿងផ្សំនិងរបៀបចម្អិនម្ហូបដែលមាន ឈ្មោះ ថាសាច់ទ្រូងមាន់អាំង ប្រឡាក់គ្រឿងពិសេស។នៅថ្ងៃនេះសូមណែនាំ នូវមុខម្ហូបមួយមុខទៀតគឺសាច់មាន់ចៀនខ្ខ្ទឹមសរពិសេស។ តើម្ហូបមួយនេះមានគ្រឿងផ្សំអ្វីខ្លះទៅ?
គ្រឿងផ្សំ៖
-សាច់ទ្រូងមាន់ដោយមិនមានឆ្អឹងនិងស្បែកពី៤ទៅ៥
-ខ្ទឹមសរហាន់ឬចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតចំនួន៤កំពឹសឬចំណែក
-ស្ករត្នោត៤ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងឆាអូលីវ១ស្លាបព្រាបាយ
-គ្រឿងផ្សំមួយចំនួនទៀតដើម្បីបង្កើនរសជាតិសាច់
-សាច់ទ្រូងមាន់ដោយមិនមានឆ្អឹងនិងស្បែកពី៤ទៅ៥
-ខ្ទឹមសរហាន់ឬចិញ្ច្រាំឲ្យល្អិតចំនួន៤កំពឹសឬចំណែក
-ស្ករត្នោត៤ស្លាបព្រាបាយ
-ប្រេងឆាអូលីវ១ស្លាបព្រាបាយ
-គ្រឿងផ្សំមួយចំនួនទៀតដើម្បីបង្កើនរសជាតិសាច់
របៀបចម្អិនៈ
១. ដាក់ខ្ទះលើចង្ក្រានឲ្យក្ដៅបន្ទាប់មកចាក់ប្រេងចូល
២.ដាក់ខ្ទឹមសរដែលចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋល្មមចូលខ្ទះហើយទុករហូតដល់ឡើងជើងអង្ក្រង
៣.បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយចាក់ស្ករចូលព្រមទាំងបន្ថែមគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនដើម្បីជួយបន្ថែមរសជាតិតាមការគួរ
៤.ដាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះហើយច្របល់វាធ្មមៗឲ្យសព្វជាមួយនឹងខ្ទឹមសរនិងស្ករព្រមទាំងគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗ
៥.ដាក់អំបិលនិងម្រេចដើម្បីបង្កើនរសជាតិតាមការពេញចិត្ត
៦.ទុកវាឲ្យខះទឹកចន្លោះពី១៥ទៅ៣០នាទីដើម្បីឲ្យសាច់ឆ្អិនល្អ
៧.ដួសសាច់ដាក់ចានដើម្បីរៀបចំរចនាឬទទួលទានគឺជាការស្រេច។
១. ដាក់ខ្ទះលើចង្ក្រានឲ្យក្ដៅបន្ទាប់មកចាក់ប្រេងចូល
២.ដាក់ខ្ទឹមសរដែលចិញ្ច្រាំម៉ដ្ឋល្មមចូលខ្ទះហើយទុករហូតដល់ឡើងជើងអង្ក្រង
៣.បន្ថយភ្លើងបន្តិចហើយចាក់ស្ករចូលព្រមទាំងបន្ថែមគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនដើម្បីជួយបន្ថែមរសជាតិតាមការគួរ
៤.ដាក់សាច់មាន់ចូលខ្ទះហើយច្របល់វាធ្មមៗឲ្យសព្វជាមួយនឹងខ្ទឹមសរនិងស្ករព្រមទាំងគ្រឿងផ្សំផ្សេងៗ
៥.ដាក់អំបិលនិងម្រេចដើម្បីបង្កើនរសជាតិតាមការពេញចិត្ត
៦.ទុកវាឲ្យខះទឹកចន្លោះពី១៥ទៅ៣០នាទីដើម្បីឲ្យសាច់ឆ្អិនល្អ
៧.ដួសសាច់ដាក់ចានដើម្បីរៀបចំរចនាឬទទួលទានគឺជាការស្រេច។
តើប្រិយមិត្តយល់យ៉ាងម៉េចដែរចំពោះមុខម្ហូបមួយមុខនេះ?ស្រួយធ្វើឬយ៉ាងណា?
Post a Comment