បំពង-មើមឈូកផ្ទាប់សាច់ជ្រូកបំពង

1
តើ​អ្នក​ធ្លាប់​យក​មើម​ឈូក​ទៅ​បំពង​ញុំា​ដែរ​ឬ​ទេ? ថ្ងៃ​​ចុង​​សប្តាហ៍​​នេះ​ Sabay សូម​ណែនាំ​ពី​របៀប​បំពង​មើម​ឈូក​ដែល​ជន​ជាតិ​ចិន​និយម​ធ្វើ​។
ម្ហូប​នេះ​ងាយ​ស្រួល​ធ្វើ​ព្រោះ​ចំនាយ​ពេល​មិន​ដល់២០នាទី​ផង។ គ្រឿង​ផ្សំ​មាន​ដូច​ជា​ មើម​ឈូក​ សាច់​ជ្រូក​ ពងមាន់​ ស្លឹក​ខ្ទឹម​ និង​ម្ស៉ៅ​បំពង អំបិល​ ប្រេង និង​ខ្ញី។
របៀប​ធ្វើ​ លាយ​ពង​ទា​ជា​មួយ​នឹង​ម្ស៉ៅ​បំពង ដាក់​អំបិល​ ថែម​ទឹក​បន្តិច​ រួច​វឹក​ឲ្យ​សព្វ។ សាច់​ជ្រូក​ត្រូវ​ចិញ្រ្ជាំ​ ស្លឹក​ខ្ទឹម​ហាន់​កង់ៗ ខ្ញី​ហាន់​ឲ្យ​ល្អិត​ បន្ទាប់​មក​ច្របល់​បញ្ចូល​គ្នា​ថែម​អំបិល​បន្តិច។
ហាន់​មើម​ឈូក​ជា​បន្ទះ​ស្ដើងៗ បន្ទាប់​មក​យក​ទៅ​ផ្ទាប់​សង​ខាង​សាច់​ជ្រូក​ចិញ្ជ្រាំ។ បន្ទាប់​មក​យក​ទៅ​ជ្រក់​ម្ស៉ៅ​ ហើយ​ដាក់​បំពង​ឲ្យ​ឡើង​ពណ៌​លឿង​ជា​ការ​ស្រេច។
សាក​ល្បង​ធ្វើ​មើម​ឈូក​បំពង​នេះ​ទាំង​អស់​គ្នា​ដើម្បី​ភ្លក់​នូវ​រស​ជាតិ​ថ្មី៕