ភ្លា-សាកនឿណាមតុក

1
តើ​អ្នក​ចង់​សាក​ល្បង​ប្តូរ​រស​ជាតិ​ទៅ​ភ្លក់​អាហារ​ថៃ​ដែរ​ឬ​ទេ? សប្តាហ៍​​នេះ​ បើ​​អ្នក​​មិន​​បាន​​ទៅ​​កម្សាន្ត​​នៅ​​កន្លែង​​ណា​ទេ និង​​ចង់​​សាក​​ល្បង​​ធ្វើ​អាហារ​នៅ​ផ្ទះ Sabay សូម​ណែនាំ​មុខ​ម្ហូប​មួយ​មុខ​ដែល​មាន​ឈ្មោះ​ថា​ “នឿណាម​តុក”។  ខាង​ក្រោម​នេះ​គឺ​ជា​វិធី​ចម្អិន​នឿ​ណាម​តុក​ ដែល​​ណែ​នាំ​ដោយ​ នាយិកា​ប្រចាំ​មជ្ឈមណ្ឌល​បណ្តុះ​បណ្តាល​ធ្វើ​នំ​និង​ម្ហូប​KSK។
គ្រឿង​ផ្សំ​ម្ហូប​នេះ​រួម​មាន​ សាច់​គោ​ ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ ប្រេងខ្យង​ ម្ទេស​ខ្មាំង ម្ទេស​ដៃ​នាង អង្ករលីង​ ស្ករ​ស ទឹក​ត្រី​ ខ្ទឹម​ស ខ្ទឹម​ក្រហម​ ស្លឹក​ខ្ទឹម​ ជីរណា​ ជី​អង្កាម​ និង​ក្រូច​ឆ្មារ។
របៀប​ធ្វើ  សាច់​គោ​ហាន់​ជា​២ៗធ្នាប់​ រួច​យក​ទៅ​អាំង​ជា​មួយ​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ និង​​ប្រេង​ខ្យង​។ អាំង​ពី​៥ទៅ​១០​នាទី។ ម្ទេស​ខ្មាំង​ហាន់​ខ្លីៗ ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ​ឲ្យ​ល្អិត ខ្ទឹម​ក្រហម​ហាន់​បន្ទះ​ស្តើងៗ ឯ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ ​និង​ជីរណា​ហាន់​ខ្លីៗ។ បន្ទាប់​មក​យក​សាច់​គោ​អាំង​ទៅ​លាយ​គ្រឿង​ មាន​ស្ករស​ ម្ទេស​ខ្មាំង អង្ករ​លីង​ ទឹក​ត្រី​ ខ្ទឹម​ស​ចិញ្ច្រាំ​ ខ្ទឹម​ក្រហម​ និង​ទឹក​ក្រូច​ឆ្មារ។
ច្របល់​ឲ្យ​ចូល​ជាតិ​គ្នា​ឲ្យ​សព្វ ​រួច​ដួស​ដាក់​ចាន​ រោយ​ស្លឹក​ខ្ទឹម​ ជីរណា ជី​អង្កាម​ និង​​លម្អ​ដោយ​ម្ទេស​ដៃ​នាង​ជា​ការ​ស្រេច។ ម្ហូប​នេះ​អាច​ញ៉ាំ​ផ្ទាល់​ជា​មួយ​បាយ​ក៏​បាន​ ឬ​ក៏​ផ្ទាប់​ជា​មួយ​អន្លក់​ទៀត​រឹត​តែ​ធ្វើ​ឲ្យ​ម្ហូប​នេះ​មាន​ឱជារស​ឈ្ងុយ​ ឆ្ងាញ់​ពិសារ។