បំពង-កង្កែបទ្រង់គ័ភ៌

1
1គ្រឿង​ផ្សំៈ
កង្កែប​ 5 សាច់​ជ្រូក​សុទ្ធ​ 3​ ខាំ ​សណ្តែក​ដីលីង 1 ​ពែង​ ម្ទេស​ក្រៀម​ 3​ ផ្លែ ​ម្សៅស៊ុ​ប1 ស្លាប​ព្រាបាយ​ ទឹក​ត្រី 2 ស្លាប​ព្រា​បាយ​ ស្ករ 2​ ស្លាប​ព្រា​បាយ​ អំបិល1ស្លាប​​ព្រាបាយ ​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​ កន្លះ​ស្លាប​ព្រាបា​យ ខ្លាញ់ 2 ស្លាប​ព្រាបាយ​ គ្រឿង​បុក​រួច(គល់​ស្លឹក​គ្រៃ ​ខ្ជាយ ​រមៀត សំ​បក​ក្រូច​សើច ​ខ្ទឹម​ស ​ខ្ទឹម​ក្រហម)​
វិធី​ធ្វើៈ
1.គ្រឿង​បុក​រួច​យក​ទៅចិញ្រ្ចាំ​លាយ​ជាមួយសា​ច់ជ្រូក​ ចាក់​ទឹកត្រី​ ស្ករ​ ម្សៅ​ស៊ុប ​អំបិល​ លាយ​គ្នាឲ្យ​សព្វ ​សណ្តែក​ដីបុក​កុំឲ្យម៉ដ្ឋ​ពេក​ លាយ​ជា​មួយគ្នា​ទាំងអស់​ ទើប​យ​កទៅញាត់​ក្នុង​ពោះកង្កែប​​ឲ្យ​ពេញយ​កខ្លាញ់​និង​ទឹក​ស៊ីអ៊ីវ​លាយ​គ្នា ​យក​មក​ប្រឡាក់​កង្កែប​ រួច​អាំង ដោយ​ប្រើ​ភ្លើង​តិចៗ​ល្មម៕​
ប្រភព Khmerstation