ឆា-គ្រឿងផ្សំពោតលីងពិសេស

11-គ្រឿង​ផ្សំ​​ដែល​​លាយ​ស្រាប់​(​ម៉ាកMcCormick Montreal )​២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
-​ទឹក​សណ្ដែក​សៀង​១/៤​ពែង
-ទឹក​ឃ្មុំ​២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
-ម្ទេស​​ប្លោក​ក្រហម​​ហីរ​២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
-ខ្ទឹម​​សរ​​ចំនួន​៤​​កំពឹស​​(ហាន់​ឲ្យ​​ល្អិត)
-ប្រេង​ល្ង​ខ្មៅ​២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
-​ខ្ទឹម​ដើម​ចំនួន​២​ដើម​(ហាន់​ឲ្យ​ខ្លីៗ)
-ពោត​ស្រស់​​​​ចាស់​ល្មម​ដែល​យក​តែ​គ្រាប់​២​ផោន
-ស្ពៃ​ក្ដោប​២​ផោន​​ហាន់​តុប​តែង​​ដោយ​ប្រើ​កូន​កាំបិត​
-sauerkraut ​​១កូន​ចាន 
គ្រឿង​ផ្សំ​ត្រីៈ
-ត្រី​អណ្ដែង​ដែល​ព្រលះ​យក​សាច់​ហើយ​គ្មាន​ឆ្អឹង​ចំនួន​២​ទៅ​៤​ក្បាល
-ទឹក​ដោះ​គោ​ចំនួន​១/៤​ពែង
-ទឹក​ជ្រលក់​ដែល​​​ហឹរ១/២​ស្លាប​ព្រា​បាយ
-ប៊ឺ​ធម្មតា​ចំនួន​២​ស្លាប​ព្រា​បា
​-ប្រេង​អូលីវ​១​ស្លាប​ព្រា​បាយ
-អំបិល​និង​ម្រេច 
របៀប​ធ្វើៈ
១.​យក​ចាន​​សំប៉ែត​ហើយ​ដាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​បញ្ចូល​គ្នា​ព្រម​ជា​ពោត​ហើយ​ទុក​វា​រហូត​ដល់​១០​នាទី​មុន​នឹង​ចាប់​ផ្ដើម​ចម្អិន
២.​ចាប់​ដំឡើង​ភ្លើង​ចង្ក្រាន​​​ឲ្យ​ក្ដៅ​ហើយ​បន្ថយ​មក​ល្មម​វិញ​​ដើម្បី​ ដាក់​ចង្អើរ​ឬ​ខ្ទះ ​អាំង​សាច់​ត្រី​ដែល​ប្រឡាក់​គ្រឿង​ ដោយ​​មួយ​ចំហៀង​​​នៃ​សាច់​ត្រី ​ត្រូវ​អាង​ដោយប្រើ​ពេល​៧​ទៅ​៨​នាទី
៣.​ដាក់​ខ្ទះ​ចូល​​ហើយ​ចាក់​គ្រឿង​ផ្សំ​ចូល​ដូច​ជា​​ប្រេង​ឆា​២​ស្លាប​ព្រា, ​ស្ពៃក្ដោប,​ម្ទេស​ប្លោក​​ក្រហម​​​​ជា​ដើម​ដើម្បី​​ឆា​​ឬ​លីង​ពោត​ដែល​ផ្សំ​ គ្រឿង​ទុក​អស់​រយៈ​ពេល​ប្រមាណ​​​១០​នាទី​ខាង​លើ
​៤.​ការ​ចម្អិន​ពោត​លីង​គ្រឿង​ពិសេស​នេះ​ត្រូវ​ប្រើ​ពេល​ចន្លោះ​បី​២​ទី៣​នាទី​ដើម្បី​ឲ្យ​ឆ្អិន​និង​ស្រស់​ទឹក​
៥.​ដួស​​ពោត​ឆា​ពិសេស​ចូល​ក្នុង​ចាន​និង​ដាក់​ត្រី​អាំង​ចូល​ជា​តាមការ​គួរគឺ​ជា​ការ​ស្រេច!! ​​​​​​
យល់​យ៉ាង​ម៉េច​ដែរ​ប្រិយមិត្ត​ចំពោះ​មុខ​ម្ហូប​ពិសេស​ខាង​លើ​នេះ?​តើ​ប្រិយមិត្ត​អាច​អនុវត្ត​​ការ​ចម្អិន​​វា​បាន​ទេ?