ភ្លា-បុកល្ហុងក្ដាមប្រៃ រសជាតិខ្មែរ

1
បុក​ល្ហុង​ក្ដាម​ប្រៃ​ ជា​អាហារ​ម្យ៉ាង​ដែល​​ស្រដៀង​នឹង​ញាំ​ ​ដែល​ភាគ​ច្រើន ​អ្នក​ញ៉ាំ​​​​​ចាត់​ទុក​ជា​អាហារ​ញ៉ាំ​លេង​ពេល​ថ្ងៃ​រសៀល។ ​​​អាហារ​មួយ​នេះ​ មិន​ត្រូវការ​ចម្អិន​​ឡើយ​ គឺ​ធ្វើ​ភ្លាម​ អាច​ញ៉ាំ​បាន​ភ្លាម​តែ​ម្ដង​។ ភូមិ​ម្ហូប​ខ្មែរ​ ក៏​មាន​មុខ​ម្ហូប​ បុក​ល្ហុង​នេះ​ដែរ​​ ប៉ុន្តែ​ប្លែក​ពី​បុកល្ហុង​ដទៃ​ ​ត្រង់​រសជាតិ​ និង​គ្រឿង​ផ្សំ​ពិសេស ​ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​បុក​ល្ហុង​​ នៅ​ភូមិ​ម្ហូបខ្មែរ មាន​ឱជារស​ឆ្ងាញ់​​​ខុស​គេ។
បើ​យោង​តាម​អ្នក​គ្រប់គ្រង​ភូមិ​ម្ហូប​ ខ្មែរ​បាន​ឲ្យ​ដឹង​ថា បុក​ល្ហុង​ភូមិ​ម្ហូប​ខ្មែរ ​ផ្ដោត​ខ្លាំង​លើ​រសជាតិ​ ដែល​ចាំបាច់​ត្រូវ​យក​ល្ហុង​ខ្ចី​ស្រស់​ៗ ព្រម​ទាំង​គ្រឿង​សំខាន់​ៗ ដូចជា ​ក្ដាម​សមុទ្រ​ប្រៃ​ធំ​ៗ និង​បង្គា​ក្រៀម​លេខ​១ និង​គ្រឿង​ផ្សំ​ដទៃ​មក​ផ្សំ ធ្វើ​ឲ្យ​សរសៃ​ល្ហុង​ពោរពេញ​ ទៅ​ដោយ​រសជាតិ​ប្រៃ​ជូ​អែម​ល្មម​ឆ្ងាញ់​។ ម្យ៉ាង​វិញ​ទៀត​ អាហារ​នៅ​ភូមិ​ម្ហូប​ខ្មែរ​ គឺ​ប្រកប​ដោយ​អនាម័យ​ខ្ពស់​ ដែល​ធ្វើ​ឲ្យ​អ្នក​ញ៉ាំ​មាន​ទំនុក​ចិត្ត​។
លើស​ពី​នេះ​ទៅ​ទៀត​ ដើម្បី​ឲ្យ​រសជាតិ​​ឆ្ញាញ់​​​ទ្វេ​ដង​​ និង​កុំ​ឲ្យ​ទ្រលាន់​នោះ​ គេ​អាច​ផ្ទាប់​ជាមួយ​ ប៉េង​បោះ​ខ្ចីត្រជាក់​ៗ​ បូក​ផ្សំ​ជាមួយ​រសជាតិ​ហិល ​​ឆ្លើយ​​តប​តាម​ចំណូល​ចិត្ត​​របស់​អ្នក​ញ៉ាំ។ គ្រឿង​ផ្សំ​មាន​ដូចជា ៖ ​ល្ហុង ក្ដាម​ប្រៃ បង្គា​ក្រៀម ការ៉ុត ខ្ទឹមស ខ្ទឹម​ក្រហម បង្គា​គ្រាម សណ្ដែក​គួរ ជីរណា ប៉េងប៉ោះ ទឹកជ្រលក់។ កុំភ្លេច​ណា៎! បុក​ល្ហុង​រសជាតិ​ម្ហូប​ខ្មែរ​ពិត​ៗ​ មាន​នៅ​ភូមិ​ម្ហូប​ខ្មែរ!