ស៊ុប-មីសាច់គោបែបថៃ
គ្រឿងផ្សំ
-ប្រេងសណ្ដែក២ស្លាបព្រាបាយ
-សាច់ចំឡកគោចំនួនកន្លះទៅ១គីឡូក្រាមហាន់ជាចំណែកៗឬបន្ទះៗ
-ខ្ទឹមសចំនួន៥កំពឹស
-សាច់គោកញ្ចប់កិនល្អិតប្រមាណកន្លះគីឡូក្រាម
-ស្ពៃក្ដោបបែបចិនចំនួន២ផ្លៃ
-ខ្ទឹមបារាំងចំនួន២ផ្លែ
-ទឹកស៊ុបផ្សំគ្រឿងស្រាប់៣កែវ
-ម្រេចកន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកត្រី៤ស្លាបព្រាបាយ
-មីស្រស់ឬសរសៃធំប្រមាណ០.៣០គីឡូក្រាម
-ផ្សិត
-ស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយហាន់ឲ្យល្អិត
-ទឹកខ្មេះ១ស្លាបព្រាបាយ
-ម្ទេសក្រហមម៉ដ្ឋចំនួន១ស្លាបព្រា
-ប្រេងសណ្ដែក២ស្លាបព្រាបាយ
-សាច់ចំឡកគោចំនួនកន្លះទៅ១គីឡូក្រាមហាន់ជាចំណែកៗឬបន្ទះៗ
-ខ្ទឹមសចំនួន៥កំពឹស
-សាច់គោកញ្ចប់កិនល្អិតប្រមាណកន្លះគីឡូក្រាម
-ស្ពៃក្ដោបបែបចិនចំនួន២ផ្លៃ
-ខ្ទឹមបារាំងចំនួន២ផ្លែ
-ទឹកស៊ុបផ្សំគ្រឿងស្រាប់៣កែវ
-ម្រេចកន្លះស្លាបព្រាបាយ
-ទឹកត្រី៤ស្លាបព្រាបាយ
-មីស្រស់ឬសរសៃធំប្រមាណ០.៣០គីឡូក្រាម
-ផ្សិត
-ស្លឹកជីវ៉ាន់ស៊ុយហាន់ឲ្យល្អិត
-ទឹកខ្មេះ១ស្លាបព្រាបាយ
-ម្ទេសក្រហមម៉ដ្ឋចំនួន១ស្លាបព្រា
របៀបធ្វើ
១.ដាក់សាច់គោចូលក្នុងឆ្នាំងធំល្មមហើយចៀនវារហូតដល់ឡើងពណ៌ត្នោត
២.ដួសវាចេញហើយចាក់ប្រេងហើយដាក់ខ្ទឹមចូល
៣.បំពងខ្ទឹមរហូតដល់ឡើងពណ៌មាសតែកុំឲ្យវាខ្លោច
៤.ចាក់សាច់គោកញ្ចប់ដែលកិនល្អិតចូល,ព្រមទាំងស្ពៃកោប,ខ្ទឹមបារាំង
៥.ចាក់ទឹកស៊ុបចូល,ព្រមទាំងម្រេច,ទឹកត្រីនិងគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនទៀត
៦.ទុករហូតដល់ពុះ
៧.ដាក់មីចូលហើយទុករហូតដល់ពុះ
៨.ដាក់សាច់គោចូលឬទុកចាំដាក់ដោយអ្នកញ៉ាំម្នាក់ៗតាមការគួរ
១០.បន្ថែមគ្រឿងតាមការចង់បានដូចជាទឹកខ្មេះ,និងម្ទេសជាដើម។
តើប្រិយមិត្តអាចធ្វើមុខម្ហូបមួយនេះបានឬទេ?
១.ដាក់សាច់គោចូលក្នុងឆ្នាំងធំល្មមហើយចៀនវារហូតដល់ឡើងពណ៌ត្នោត
២.ដួសវាចេញហើយចាក់ប្រេងហើយដាក់ខ្ទឹមចូល
៣.បំពងខ្ទឹមរហូតដល់ឡើងពណ៌មាសតែកុំឲ្យវាខ្លោច
៤.ចាក់សាច់គោកញ្ចប់ដែលកិនល្អិតចូល,ព្រមទាំងស្ពៃកោប,ខ្ទឹមបារាំង
៥.ចាក់ទឹកស៊ុបចូល,ព្រមទាំងម្រេច,ទឹកត្រីនិងគ្រឿងផ្សំមួយចំនួនទៀត
៦.ទុករហូតដល់ពុះ
៧.ដាក់មីចូលហើយទុករហូតដល់ពុះ
៨.ដាក់សាច់គោចូលឬទុកចាំដាក់ដោយអ្នកញ៉ាំម្នាក់ៗតាមការគួរ
១០.បន្ថែមគ្រឿងតាមការចង់បានដូចជាទឹកខ្មេះ,និងម្ទេសជាដើម។
តើប្រិយមិត្តអាចធ្វើមុខម្ហូបមួយនេះបានឬទេ?
Post a Comment