បំពង-ភ្លៅមាន់ បំពងល្ង

1
គ្រឿងផ្សំ
-មាន់
-ខ្ញី
-អំបិល
-ពងមាន់
-ម្រេច
-ស្រា
-ពង​ទា
-ល្ង ស
វិធី​ធ្វើ
១/ យក​ពងមាន់ ឬ ពង​ទា (គោះ​យកតែ ពង​ស) ភ្លៅ​មាន់ ២ភ្លៅ និង ល្ងស ១ពែង ខ្ញី១ដុំ​តូចនិង ស្រា ១ស្លាបព្រា​កាហ្វេ ម្រេច​ម៉ដ្ឋ ១/៤ ស្លាបព្រា​កាហ្វេ និង អំបិល ១/២ស្លាបព្រា​កាហ្វេម្សៅ​ស៊ុប ១/២ស្លាបព្រា​កាហ្វេ និង ម្សៅ​ឆា ៣ស្លាបព្រា​បាយ។
២/ ភ្លៅ​មាន់ ត្រូវ​ភ្លឿ​យ យក​ឆ្អឹង​ចេញ   ហើយ​ភ្លៅ​មាន់នីមួយៗ  ត្រូវ​កាប់​ជា ៤ដុំ ខ្ញី​ត្រូវ​ហាន់ជា​បន្ទះស្តើង។
៣/ ដុំ​ភ្លៅ​មាន់ ត្រូវ​ចាក់​ចូល​ចាន ដោយ​លាយ​ជាមួយនឹង​ខ្ញី ស្រា អំបិល ម្សៅ​ស៊ុប ម្រេច​ម៉ដ្ឋនិង ម្សៅ​ឆា ដោយ​ច្របល់​ប្រឡាក់​អោយចូល​ជាតិ រួច​ផ្អាប់​ទុក​កន្លះ​ម៉ោង ទើប​ស្រង់​ខ្ញី​ចេញ
៤/ ដុំ​ភ្លៅ​មាន់ ដែល​ប្រឡាក់​គ្រឿង​ចូល​ហើយ  ត្រូវ​ផ្តិត​នឹង​ទឹក​ពងមាន់ ឬ​ទា ស   បន្ទាប់មកត្រូវ​រោយ ល្ងស​ពីលើ អោយ​សព្វ​សាច់។
៥/ ចុងក្រោយ ចាក់​ខ្លាញ់ ឬ​ប្រេងឆា​ក្នុង​ខ្ទះ (បរិមាណ​គឺ​ត្រូវប៉ាន់​ស្មាន ពេល​បំពង​ត្រូវអោយលិច​សាច់) រង់ចាំ​ខ្លាញ់​ក្តៅ​ហ៊ុយ​ផ្សែង រួច​ចាក់​ដុំ​ភ្លៅ​មាន់ ចូល​បំពង​រហូត​ទាល់តែ  ឆ្អិន​ឡើងពណ៌​ពង​កន្លាត រួច​ស្រង់​ដាក់​ចាន ជាការ​ស្រេច៕
ប្រភព៖ Cooking Cambodian