ចៀន-ម្ទេសផ្លោកក្រសោបពងទា

1
អាហារ​ពេលព្រឹក គឺ​សំខាន់​ណាស់​មិនអាច​រំលង​បានទេ។ នៅពេលនេះយើងសូម លើកយកម្ហូប​មួយ​ប្រភេទ គឺ​ពង​ទា​ចៀន​​ម្ទេសផ្លោក ដោយ​គ្រាន់តែ​ចំណាយពេល​តែ​ប្រមាណ​ជា ៥នាទី ប៉ុណ្ណោះ មិត្ត​អ្នកអាន​អាច​ទទួលទាន​បាន​យ៉ាង​ឆ្ងាញ់​ពិសា។
គ្រឿងផ្សំ មានដូចជា​ម្ទេសផ្លោក​ធំ ១ ផ្លែ ពង​ទា ៣ គ្រាប់ ប្រេងឆា​ឬ​ប៊័រ និង​ទឹក​តៅហ៊ូ។
វិធី​ធ្វើ៖ កាត់​ម្ទេសផ្លោក​ជា ៣កង់ ឆ្កឹះ​គ្រាប់​ចេញ។ ដាក់​ខ្ទះ​បើកភ្លើង រួចចាក់ប្រេង​ដាក់​ប៊័រ​ឲ្យ​ក្តៅ បន្ទាប់មក​ដាក់​ម្ទេសផ្លោក គោះ​ពង​ទា​ដាក់​ក្នុង​ម្ទេសផ្លោក និងរោយម្រេចពីលើ។
ចុងក្រោយ ដួស​ដាក់​ចាន ចុច​ជាមួយ​ទឹក​តៅហ៊ូ និង​ញុំាជាមួយ​បាយក្តៅៗឬ នំប៉័ង។ ដោយឡែក ប្រសិនបើ​អ្នក​មិន​ចូលចិត្ត​ទឹក​តៅហ៊ូ អ្នក​អាច​យក​ទឹកអំបិល​ម្រេច​ក្រូចឆ្មា​មក​ជំនួស​ក៏បាន៕
ប្រភព៖ sabay