ស៊ុប-ត្រីចំហុយ
ប្រេងអូលីវ 2 ស្លាបព្រា, ខ្ទឹមបារាំង 2 (ចិញ្ច្រាំ), ស្លឹកខ្ទឹម 3 (ហាន់), ម្ទេសប្លោកក្រហមធំមួយ (ឆ្កឹះគ្រាប់ចេញ កាត់ជាបន្ទះស្ដើងៗ), ដំឡូងជ្វា កន្លះគីឡូក្រាម (ចិតសំបកចេញ ហើយកាត់វាប្រវែង 2 ថ្នាំងដៃ), អំបិល ¾ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, ម្អមក្រៀម ½ ស្លាបព្រាកាហ្វេ, គ្រាប់សណ្ដែកហោឡាំងតាវ 1 ពែងកន្លះ, គ្រាប់ពោតខ្ចី 1 ពែង, ត្រីសមុទ្រគ្មានឆ្អឹង (អាចជាត្រីសាម៉ុង) កាត់ជាកង់ៗល្មមដាក់ចូលមាត់
វិធីចម្អិន៖
1- ដាំខ្ទះឱ្យក្ដៅ ចាក់ប្រេងចូល ទុកវាឱ្យក្ដៅ ដាក់ខ្ទឹមបារាំង និងស្លឹកខ្ទឹមចូល រលីងវាប្រហែល 5 នាទី ឬក៏ទាល់តែខ្ទឹមបារាំងឡើងពណ៌ត្នោត
2- ដាក់ម្ទេសប្លោកក្រហម និងដំឡូងជ្វាចូល រួចចម្អិន។ ទុកវាប្រហែល 5 នាទី ឬរហូតទាល់តែដំឡូងផុយ។ ឆាវាជាមួយទឹក 1 ពែងកន្លះ ថែមអំបិល និងម្អម។ បន្ទាប់មកស្ងោរវា ដោយបន្ថយភ្លើងចង្ក្រានខ្លះ។ បន្ទាប់មកថែមគ្រាប់សណ្ដែក និងគ្រាប់ពោតចូល។
3- ដាក់ត្រីសមុទ្រពីលើបន្លែទាំងនោះ គ្របឱ្យជិត ហើយរម្ងាស់ប្រហែល 7 នាទី ឬរហូតដល់ត្រីនោះឆ្អិន៕
Post a Comment