ណែម-ដុំបាយស៊ូស៊ីដែលធ្វើពីកូនត្រី

1
ក្រុង ញូវយ៉ក : ក្នុង​ខ្សែ​ភាពយន្ត​គំនូរ​ជីវចល ពេល​ណា​មនុស្ស​បរិភោគ​សត្វ​ដង្កូវ​ភ្លើង ឬ​អំពិល​អំពែក នោះ​ក្នុង​ពោះ​របស់​ពួក​គេ​នឹង​បញ្ចេញ​ពន្លឺ​ដូច​អំពូល​ភ្លើង​ភ្លាម។ ឥឡូវ​នេះ អ្នក​ក៏​អាច​សាក​ល្បង​មើល​ថា​តើ ញ៉ាំ​អាហារ​បែប​នេះ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ក្រពះ​ភ្លឺ​ដូច​អាប​ដែរ​ឬ​ទេ?
អ្នក​ធ្លាប់​ភ្លក្ស​ស៊ូស៊ី (ដុំ​បាយ​ជប៉ុន) ដែល​ខ្ចប់​ជាមួយ​កូន​ត្រី​ភ្លើង​នោះ ប្រាកដ​ជា​ដឹង​ច្បាស់​ថា ញ៉ាំ​អាហារ​មាន​ជាតិ​ផូស្វ័រ ឬ​ពន្លឺ​គីមី​បែប​នេះ​មិន​អាច​បំភ្លឺ​ដល់​ក្រពះ​ឡើយ។ វា​គ្រាន់​តែ​អាច​ធ្វើ​ឲ្យ​ធ្មេញ​របស់​អ្នក​ជាប់​កម្ទេច​កម្ទី​ដែល​បញ្ចេញ​ ពន្លឺ​ព្រាលៗ​តាម​ជើង​ធ្មេញ​ប៉ុណ្ណោះ។
ដុំ​បាយ​ខ្ចប់​ត្រី​ភ្លើង​នេះ គឺ​ជា​ការ​ច្នៃ​ប្រឌិត​ថ្មី​មួយ​នៅ​សហរដ្ឋ​អាមេរិក។
ដុំ​បាយ​ស៊ូស៊ី ដែល​ជា​អាហារ​ជប៉ុន​ត្រូវ​បាន​គេ​ចម្អិន​ខ្ចប់​ជាមួយ​កូន​ត្រី​ចម្លែក​ម៉្យាង ដែល​បញ្ចេញ​ពន្លឺ​នៅ​ពេល​ងងឹត។
កូន​ត្រី​ចម្លែក​នោះ​ឈ្មោះ​ថា គ្លោហ្វីស ដែល​ភាគ​ច្រើន​ត្រូវ​បាន​គេ​ចិញ្ចឹម​ដាក់​ក្នុង​អាង​ត្រី​តាំង​គេហដ្ឋាន។
ប៉ុន្តែ​ចំណង់​របស់​មនុស្ស​លោក​ពិត​ជា​គ្មាន​ព្រំដែន។ ដោយ​សារ​តែ​ឃើញ​វា​ស្អាត​ពេក ទើប​ចុង​ភៅ​មួយ​ចំនួន​បាន​សាក​ល្បង​ចាប់​វា​យក​មក​ចម្អិន​ធ្វើ​ម្ហូប។
ដូច្នេះ​ហើយ ទើប​គេ​បង្កើត​បាន​ជា​ស៊ូស៊ី​ត្រី​ភ្លើង ដែល​ទោះ​បី​ជា​ទទួល​ទាន​ក្នុង​ទី​ងងឹត​ក្ដី ក៏​លោក​អ្នក​អាច​មើល​ឃើញ​ដុំ​បាយ​ទាំង​នោះ​ដែរ។
កូន​ត្រី​ភ្លើង ឬ​គ្លោហ្វីស មាន​៥​ពណ៌​គឺ​ពណ៌​បៃតង ក្រហម ខៀវ ទឹកក្រូច និង​ស្វាយ។ ក្រៅ​ពី​យក​ទៅ​ចម្អិន​ជាមួយ​ដុំ​បាយ​ស៊ូស៊ី កូន​ត្រី​ភ្លើង​ក៏​អាច​ធ្វើ​ជា​សាច់​ភីហ្សា ស៊ុប​កូន​ត្រី និង​នំ​គួង​ពិសេស​របស់​កាលីហ្វ័រនីញ៉ា​ផង​ដែរ។ យ៉ាង​ណា​មិញ នៅ​រដ្ឋ​ដ៏​ធំ​របស់​អាមេរិក​មួយ​នេះ ការ​ទទួល​ទាន​ត្រី​ភ្លើង​ជា​អាហារ​បច្ចុប្បន្ន​ត្រូវ​បាន​ហាម​ប្រាម​ហើយ៕