ភ្លា-ប្រហុកគ្រឿងខ្ទិះ

គ្រឿងផ្សំ
ប្រហុកសាច់ សាច់ជ្រូក (សាច់សុទ្ធ) ត្រីឆ្អើ ដូងទុំ សណ្តែកដី គល់ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប ក្រសាំង ម្រះព្រេះ ត្រសក់ ត្រប់ស្រួយ សណ្តែកកួរ ស្ពៃក្តោប។
វិធីធ្វើ
១-យកប្រហុកចិញ្ច្រាំលាយជាមួយសាច់ជ្រូក ។
២-ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកឱ្យម៉ដ្ឋ ហើយឆ្កៀលក្រសាំងដាក់បុកជាមួយគ្រឿង។
៣-ត្រីឆ្អើរបេះយកសាច់បុកឱ្យល្អិត សណ្តែកដីលីងបុកឱ្យល្អិត ម្រេះព្រៅបេះលាងទឹកឱ្យស្អាត។
៤-កោសដូងពូតយកក្បាលខ្ទិះ ដាក់រំងាស់ឱ្យបែកប្រេង ហើយដាក់គ្រឿង សាច់ជ្រូក ត្រីឆ្អើ សណ្តែកដី ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប កូរត្រលប់ចូលគ្នាឱ្យស្ងួតទឹក ភ្លក់មើលឱ្យល្មម ទើបដាក់ម្រេះព្រៅ ហើយ ដួសដាក់ចានជាការស្រេច។
ប្រហុកគ្រឿងខ្ទិះនេះ ទទួលទានផ្ទាប់ជាមួយត្រសក់ ត្រប់ស្រួយ សណ្តែកកួរ ស្ពៃក្តោប។
២-ស្លឹកគ្រៃ ម្ទេសក្រហម រំដេង រមៀត សំបកក្រូចសើច គល់វ៉ាន់ស៊ុយ ខ្ទឹមស ខ្ទឹមក្រហម បុកឱ្យម៉ដ្ឋ ហើយឆ្កៀលក្រសាំងដាក់បុកជាមួយគ្រឿង។
៣-ត្រីឆ្អើរបេះយកសាច់បុកឱ្យល្អិត សណ្តែកដីលីងបុកឱ្យល្អិត ម្រេះព្រៅបេះលាងទឹកឱ្យស្អាត។
៤-កោសដូងពូតយកក្បាលខ្ទិះ ដាក់រំងាស់ឱ្យបែកប្រេង ហើយដាក់គ្រឿង សាច់ជ្រូក ត្រីឆ្អើ សណ្តែកដី ចាក់ទឹកត្រី ស្ករ ម្សៅស៊ុប កូរត្រលប់ចូលគ្នាឱ្យស្ងួតទឹក ភ្លក់មើលឱ្យល្មម ទើបដាក់ម្រេះព្រៅ ហើយ ដួសដាក់ចានជាការស្រេច។
ប្រហុកគ្រឿងខ្ទិះនេះ ទទួលទានផ្ទាប់ជាមួយត្រសក់ ត្រប់ស្រួយ សណ្តែកកួរ ស្ពៃក្តោប។
Post a Comment