បំពង-គ្រួចបំពង

1
គ្រួចបំពងជាមុខម្ហូបមួយមុខ ដែលជនជាតិខ្មែរចូលចិត្តបរិ ភោគមិនថារស់នៅក្នុង
ទីក្រុងរឺជនបទនិងល្បីជាមុខម្ហូបខ្មែរមានរសជាតិឆ្ងាញ់។តើបង្គាគ្រួចបំពងដែល ជនជាតិខ្មែរ
ចូលចិត្តញ៉ាំមានគ្រឿងផ្សំមានអ្វីខ្លះ?
គ្រឿងផ្សំមានដួចជា៖
o ម្រេច                                        o ក្រូចឆ្មា
o ម្ទេស                                        o អំបិល
o សត្វក្រួច ធ្វើរួចលៀងទឹកអោយស្អាត    o ស្ករស
ចំពោះរបៀបធ្វើ៖
     ដំបូងយក សត្វក្រួចប្រលាក់អំបិលតិចៗ រួចយកទៅបំពងក្នុងខ្ទះក្តៅ ដាក់ភ្លើងល្មម ទុកអោយក្រៀម។បន្ទាប់មក ទឹកជ្រលក់: អំបិល ស្ករ
ម្រេច លាយចូលគ្នាអោយសព្វ ច្របាច់ក្រូចឆ្មាចូល ជាការស្រេច