ចៀន-នំគូឆាយញ៉ាំដោយខ្លួនឯង

នំ​គូឆាយ​គឺ​ជា​អាហារ​សម្រន់​ដ៏​ពេញ​និយម​មួយ​នៅ​ប្រទេស​កម្ពុជា
តម្លៃ​របស់​វា​អាច​ផ្ដើម​ពី​៥០០​រៀល​រហូត​ដល់​២៥០០​រៀល​ឯណោះ​ក្នុង​នំ១ អាស្រ័យ​ទៅ​លើ​ទំហំ រសជាតិ និង​កេរ្តិ៍​ឈ្មោះ​របស់​កន្លែង​ផលិត​វា​។
ប្រសិន​បើ​លោក​អ្នក​ចង់​សាក​ល្បង​ធ្វើ​នំ​គូឆាយ​ដោយ​ខ្លួន​ឯង​នោះ វា​មិន​មែន​ជា​ការ​លំបាក​អ្វី​ទេ ព្រោះ​អាហារ​នេះ​ទាមទារ​គ្រឿង​ផ្សំ​មិន​ច្រើន​មុខ​ឡើយ ហើយ​ដំណើរ​ការ​ចម្អិន​ក៏​មិន​ស្មុគ​ស្មាញ​ដែរ។ អ្វី​ដែល​លោក​អ្នក​ត្រូវ​ការ​នោះ​គឺ​ម៉ាស៊ីន​ក្រឡុក និង​ឡ​ដុត​អគ្គិសនី ម៉ៃក្រូវេវ។
ចំណែក​ឯ​គ្រឿង​ផ្សំ​វិញ លោក​អ្នក​ត្រូវ​ការ​តែ​អង្ករ​ខ្សាយ អង្ករ​ដំណើប ស្លឹក​គូឆាយ​និង​ប្រេង​ឆា។ លោក​អ្នក​ក៏​អាច​ប្រើ​សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់ និង​សណ្ដែក​ដី នៅ​ក្នុង​បញ្ជី​គ្រឿង​ផ្សំ​ផង​ដែរ ប្រសិន​បើ​ចង់​ឲ្យ​នំ​គូឆាយ​នោះ​មាន​រសជាតិ​កាន់​តែ​ប្លែក។
វិធី​ធ្វើ​នំ​គូឆាយ​ធម្មតា​គឺ​ដំបូង​ត្រូវ​យក​អង្ករ​ទាំង​ពីរ​ប្រភេទ​ទៅ​ លាង ហើយ​អង្ករ លាយ​ដំណើប​តិច​តួច​ទៅ​ក្នុង​ម៉ាស៊ីន​ក្រឡុក​ឲ្យ​ម៉ដ្ឋ។ យក​ល្បាយ​ខាប់​នៃ​អង្ករ​នោះ​ទៅ​លាយ​ជាមួយ​ស្លឹក​គូឆាយ​ដែល​ហាន់​ជា​កង់ៗ​ តូចៗ រួច​យក​ទៅ​ដាក់​ក្នុង​ថាស​រាប​ស្មើ ដើម្បី​ចំហុយ​ក្នុង​ម៉ៃក្រូវេវ។ នៅ​ពេល​ដែល​ឆ្អិន លោក​អ្នក​អាច​យក​វា​ទៅ​ចៀន​ប្រេង​ដើម្បី​ទទួល​ទាន​ជាមួយ​ទឹក​ត្រី​ផ្អែម​ហឹរ ​ក៏​បាន។
វិធី​មួយ​ទៀត លោក​អ្នក​អាច​យក​ល្បាយ​ខាប់​នៃ​អង្ករ​ទៅ​លាយ​ជាមួយ​ស្លឹក​គូឆាយ សណ្ដែក​ដី​កិន និង​សាច់​ជ្រូក​បី​ជាន់​ចិញ្ច្រាំ រួច​បន្ថែម​អំបិល​និង​ម្សៅ​ស៊ុប​បន្តិច​ចូល មុន​នឹង​យក​វា​ទៅ​ចំហុយ​នៅ​ក្នុង​ម៉ៃក្រូវេវ។ នៅ​ពេល​រួច​រាល់​យក​នំ​គូឆាយ​នោះ​ទៅ​ចៀន​ប្រេង​ទទួល​ទាន​ដោយ​មិន​ចាំ​បាច់​ ជ្រលក់​ទឹក​ត្រី​ទេ៕