ឆា-ក្រពះនិងអណ្តាតជ្រូកនិងស្ពៃជ្រក់

ក-គ្រឿងផ្សំ
អណ្តាត​ជ្រូក​តូច​ល្មម​មួយ ក្រពះ​ជ្រូក​តូច ស្ពៃជ្រក់ 2 ខាំ​ដោយ​យកតែ​ដើម​ស្ពៃ មិន​យក​ស្លឹក ទឹកខ្មេះ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្ទេស សា​តេ ឬ ម្ទេស​ម្សៅ1ស្លាបព្រា ខ្ទឹមបារាំង​ពាក់កណ្តាល​មើម សណ្តែកដី​លីង ជីរ​ក្រអូប​គ្រប់មុខ ។
ខ-របៀប​ធ្វើ
ជំហាន​ទី1
1
អណ្តាត​ជ្រូក​លាង​ឱ្យ​ស្អាត ដាក់​ស្ងោរ​និង​ទឹកខ្មេះ​បន្តិច​ទុក​ឆ្អិនស្ទើរៗស្រង់​ឡើង ទុក​ត្រជាក់​ហើយ​កោស​សំអាត​ឱ្យ​ស្អាត​ផ្នែកសៗក្រោម​អណ្តាត ។ ដាក់​អណ្តាត​ជ្រូក​ចូល​ឆ្នាំង​ទឹក​ថ្មី​ស្ងោរ​ឱ្យ​ឆ្អិន​ល្អ ។
ជំហាន​ទី2
1
ក្រពះ​លាង​ឱ្យ​ស្អាត ដុស​និង​អំបិល ទឹកខ្មេះ ដុស​ឱ្យ​សព្វ​ទាំង​ក្រៅ​ទាំង​ក្នុង តម​កលាង​ឱ្យ​ស្អាត​មែនទែន ហើយ​ដាក់​ស្ងោរ​ឱ្យ​ឆ្អិន ។
ជំហាន​ទី3
1
ហាន់​អណ្តាត​ជ្រូក​ជាចំណិតៗល្មមមាត់ ។
ជំហាន​ទី4
1
ក្រពះ​ស្ងោរ​ឆ្អិន ហាន់តូចៗល្មមមាត់ ។
ជំហាន​ទី5
1
ខ្ទឹមបារាំង​បកសម្បកស្ងួតៗចោល ហាន់ស្តើងៗត្រាំ​ក្នុង​ទឹកជា លាយ​ទឹកកក​ឱ្យ​ត្រជាក់​បំបាត់​ក្អិ​ន​ឆួល ហើយ​ស្រង់​ឡើង​ទុកឱ្យ​ស្ងួត​ទឹក ។
ជំហាន​ទី6
1
ស្ពៃជ្រក់​កាត់​ស្លឹក​ចោល កាត់​ដើម​ស្ពៃតូចៗលាង​ទឹក​ឱ្យ​ស្អាត ដើម្បី​បំបាត់​ភាព​ជូរ និង ប្រៃ ហើយ​ច្របាច់​ទឹក​ឱ្យអស់ ។
ជំហាន​ទី7
1
លាយ​ច្របល់​ក្រពះ អណ្តាត​និង​ម្ទេស​សា​តេ ។
ជំហាន​ទី 8
1
ដាក់​ខ្ទឹមបារាំង ស្ពៃជ្រក់​ចូល​ល្បាយ​ខាងលើ​ប្រើ​ចង្កឹះ​ច្របល់​ឱ្យ​សព្វ​សាច់ បង់គ្រឿង​ភ្លក្ស​ឱ្យ​ល្មមមាត់ ។
ជំហាន​ទី9