ឆា-ក្រពះនិងអណ្តាតជ្រូកនិងស្ពៃជ្រក់
ក-គ្រឿងផ្សំ
អណ្តាតជ្រូកតូចល្មមមួយ ក្រពះជ្រូកតូច ស្ពៃជ្រក់ 2 ខាំដោយយកតែដើមស្ពៃ មិនយកស្លឹក ទឹកខ្មេះ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្ទេស សាតេ ឬ ម្ទេសម្សៅ1ស្លាបព្រា ខ្ទឹមបារាំងពាក់កណ្តាលមើម សណ្តែកដីលីង ជីរក្រអូបគ្រប់មុខ ។
ខ-របៀបធ្វើ
ជំហានទី1
អណ្តាតជ្រូកលាងឱ្យស្អាត ដាក់ស្ងោរនិងទឹកខ្មេះបន្តិចទុកឆ្អិនស្ទើរៗស្រង់ឡើង ទុកត្រជាក់ហើយកោសសំអាតឱ្យស្អាតផ្នែកសៗក្រោមអណ្តាត ។ ដាក់អណ្តាតជ្រូកចូលឆ្នាំងទឹកថ្មីស្ងោរឱ្យឆ្អិនល្អ ។
ជំហានទី2

អណ្តាតជ្រូកតូចល្មមមួយ ក្រពះជ្រូកតូច ស្ពៃជ្រក់ 2 ខាំដោយយកតែដើមស្ពៃ មិនយកស្លឹក ទឹកខ្មេះ អំបិល ទឹកត្រី ស្ករ ម្ទេស សាតេ ឬ ម្ទេសម្សៅ1ស្លាបព្រា ខ្ទឹមបារាំងពាក់កណ្តាលមើម សណ្តែកដីលីង ជីរក្រអូបគ្រប់មុខ ។
ខ-របៀបធ្វើ
ជំហានទី1

ជំហានទី2

ក្រពះលាងឱ្យស្អាត ដុសនិងអំបិល ទឹកខ្មេះ ដុសឱ្យសព្វទាំងក្រៅទាំងក្នុង តមកលាងឱ្យស្អាតមែនទែន ហើយដាក់ស្ងោរឱ្យឆ្អិន ។
ជំហានទី3

ជំហានទី3

ខ្ទឹមបារាំងបកសម្បកស្ងួតៗចោល ហាន់ស្តើងៗត្រាំក្នុងទឹកជា លាយទឹកកកឱ្យត្រជាក់បំបាត់ក្អិនឆួល ហើយស្រង់ឡើងទុកឱ្យស្ងួតទឹក ។
ជំហានទី6

ជំហានទី6

ស្ពៃជ្រក់កាត់ស្លឹកចោល កាត់ដើមស្ពៃតូចៗលាងទឹកឱ្យស្អាត ដើម្បីបំបាត់ភាពជូរ និង ប្រៃ ហើយច្របាច់ទឹកឱ្យអស់ ។
ជំហានទី7

ជំហានទី7

ដាក់ខ្ទឹមបារាំង ស្ពៃជ្រក់ចូលល្បាយខាងលើប្រើចង្កឹះច្របល់ឱ្យសព្វសាច់ បង់គ្រឿងភ្លក្សឱ្យល្មមមាត់ ។
ជំហានទី9
ជំហានទី9
Post a Comment