ចៀន-ស្លាបមាន់ចៀន មានក្លិនឈ្ងុយ
គ្រឿងផ្សំ៖
-ស្លាបមាន់ចំនួន 10
-ម្សៅ 1 ស្លាបព្រាបាយ
-គ្រឿងទេស ៖ ម្រេច 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ (ប្រើម្រេចម៉ត់) ខ្ចឹមសរ 1មើម ខ្ចឹមក្រហម 1មើម អំបិល 2 ស្លាបព្រា ស្ករ ¼ ស្លាបព្រាកាហ្វេ ស្រាស 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ
វិធីចំអិន៖
-លាងសម្អាតស្លាបមាន់ឱ្យស្អាត រួចកាប់វាជាដុំតូចៗល្មម រួចយកវាទៅប្រឡាក់ជាមួយនឹងស្រាស និង គ្រឿងទេសៈមានដូច ស្ករ អំបិល ម្រេចម៉ត់ ហើយទុកវារយៈពេល កន្លះម៉ោងទៅមួយម៉ោង។
-យកខ្ទះទៅដាក់លើភ្លើងទុកឲ្យក្តៅ រួចហើយចាក់ប្រេងឆាទៅលើខ្ទះទុកឲ្យក្តៅល្មម។
-ដាក់ស្លាបមាន់តម្រៀបគ្នារួចចៀនឱ្យឡើងទឹកមាសទាំងសងខាងជាការស្រេច។
ស្លាបមាន់ដែលទើបតែនឹងចំអិនរួចមានពណ៌លឿងជាមួយនឹងក្លិនឈ្ងុញរបស់ ម្រេចនិងខ្ចឹមដែលធ្វើឲ្យលោកមានអារម្មណ៍ថាញុំាភ្លាមៗនោះ។ នៅដែលលោកអ្នកញុំាវានោះលោកអ្នកមិនត្រឹមតែរីករាយជាមួយក្លិនដ៏ ឈ្ងុញរបស់វាតែប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងរីករាយជាមួយនឹងរសជាតិរបស់វាថែមទៀតផងដែរ៕
-យកខ្ទះទៅដាក់លើភ្លើងទុកឲ្យក្តៅ រួចហើយចាក់ប្រេងឆាទៅលើខ្ទះទុកឲ្យក្តៅល្មម។
-ដាក់ស្លាបមាន់តម្រៀបគ្នារួចចៀនឱ្យឡើងទឹកមាសទាំងសងខាងជាការស្រេច។
ស្លាបមាន់ដែលទើបតែនឹងចំអិនរួចមានពណ៌លឿងជាមួយនឹងក្លិនឈ្ងុញរបស់ ម្រេចនិងខ្ចឹមដែលធ្វើឲ្យលោកមានអារម្មណ៍ថាញុំាភ្លាមៗនោះ។ នៅដែលលោកអ្នកញុំាវានោះលោកអ្នកមិនត្រឹមតែរីករាយជាមួយក្លិនដ៏ ឈ្ងុញរបស់វាតែប៉ុណ្ណោះទេ ថែមទាំងរីករាយជាមួយនឹងរសជាតិរបស់វាថែមទៀតផងដែរ៕
Post a Comment