បង្អែម-ដំឡូងបែបម៉ាឡេស៊ី
គ្រឿងផ្សំ៖
ដំឡូងពណ៍លឿង 80 ក្រាម
ដំឡូងពណ៍ទឹកក្រូច 80 ក្រាម
ដំឡូងពណ៍ស្វាយ 80 ក្រាម
ត្រាវ 150 ក្រាម
ចេក 3 ផ្លែ
ស្ករ 120 ក្រាម
គុជខ្យង់ 10 ក្រាម
សាគូ 100 ក្រាម
ខ្ទឹះដូង 3 ពែង ( 1 ពែងមានទឹកប្រមាណជា 250 មីលីលីត្រ)
វិធីចំអិន៖
១. ដាំទឹកហើយយកគុជខ្យង់ទៅដាក់ទុកប្រហែលជា 15នាទី នៅពេលដែលវាឡើងថ្លាហើយអណ្តែតឡើងលើ, ស្រង់ចេញរូចដាក់ត្រាំទឹកត្រជាក់
២. យកដំឡូងនិងត្រាវទៅចិតជារាងការេតូចៗបន្ទាប់មកដាំទឹក 3 ភាគ 4 ជាមួយស្ករ 1ស្លាបព្រាកាហ្វេ រួចដាក់ចេកចូលទុកប្រហែលជា 5នាទីបន្ទាប់ពីនោះស្រង់ចេកចេញទុកឲ្យត្រជាក់
៣. យកខ្ទឹះដូង និងស្ករទៅដាំទុកប្រហែលជា 10 ទៅ 20នាទី រូចដាក់ចេក, ដំឡូង, ត្រាវ, លាយចូលគ្នាហើយទុកដល់វាមើលទៅផុយរួចភ្លួក្សថែមគ្រឿងតាមចំណងចំណូលរបស់អ្នក។
Post a Comment